Praznik rada…
Scena.hr ekskluzivno donosi ukusni recept za grah lijepe violončelistice – na njezin način
– Često sam na putovanjima, pa se baš zaželim domaće hrane. Uglavnom jedem laganu i zdravu hranu s puno voća i povrća, no za 1. svibanj pripremam grah za sebe i sina, naravno na moj način – s puno povrća. Dobar tek – rekla je violončelistica za portal Scena.hr.
A ekskluzivno za portal Scena.hr lijepa Ana Rucner otkrila je recept za ukusni grah bez mesa.
– Grah je prije kuhanja bio namočen u vodi preko noći. Grah stavim u lonac, dodam 3 – 4 šalice vode i kuham uz dodavanje vode. U drugoj posudi dinstam mrkvu, luk i celer i kad je dinstanje gotovo, u posudu dodam još i kuhani grah i količinu vode dovoljnu da pokrije povrće i grah. Kad voda zakipi, dodam 1 šaku zobenih pahuljica, pola lovorovog lista, žličicu domaćeg ajvara i malo soli. Tako kuham još 20 minuta i na kraju dodam sjeckani svježi peršin i malo maslinovog ulja – ispričala je Ana.
Potrebno ( 2 osobe )
2 dcl graha
1-2 veće mrkve
1 kriška celera
1 glavica luka
i začini po želji
Foto: Ana Rucner priv. album