fbpx

Ana Rucner – humanitarni koncert u Gruziji

Nastup…

Ana RucnerAna RucnerAna Rucner je za medije izjavila kako je ponosna što može pomoći ovom plemenitom cilju te kako je počašćena što će svirati uz tako krasne glazbenike koji su došli iz različitih krajeva svijeta: Mario Stefano Pietrodarchi, Luca Lucini, Alexandra Soumm, Laura Giordano, Oliver Poole i Alfonso Antoniozzi, a posebno se veseli suradnji sa svjetski poznatim dirigentom Gianlucom Marcianom.
Ilija II od Gruzije, patrijarh svih Gruzijaca primio je jučer izaslanstvo među kojima je Ana Rucnerbila i naša violončelistica s glazbenicima koji će danas, 29. prosinca nastupiti u Gruziji u veličanstvenoj koncertnoj dvorani Rustaveli State Academic Drama Theatre. Zaželio im je puno uspjeha na sutrašnjem koncertu i pohvalio svrhu u koju se prikupljaju sredstva.
Anina kolegica mezzosopranistica Nino Surguladze, osnivačica zaklade Desire Tree, prihod od koncerta namijenila je za četvero djece koje trebaju hitnu operaciju izvan Gruzije, a uključila se i nacionalna televizija koja će uživo prenositi koncert. Ana Rucner poznata je po svojim dobrim humanitarnim djelima i društvenom zalaganju te promicanju Hrvatskih ljepota i kulture u svijetu, a ovaj koncert dolazi kao šlag na tortu za kraj 2014. godine.

Foto: Press