fbpx

Ana Rucner ostvarila san, svirala u dvorani Victoria Hall

Koncert…

Godinama sam se pripremala za ovaj trenutak, kazala je Ana

Ana RucnerAna Rucner pridružila se mnogim poznatim glazbenicima poput Anne Netrebko, Jose Carrerasa, Gorana Bregovića koji su imali prilike nastupati u čuvenoj dvorani Victoria Hall u Ženevi.
Ana Rucner je 13. studenog 2014. godine ugostila Rucner Kvartet s kojima je u prvom dijelu koncerta izvela klasični repertoar. Posebno iznenađenje je bilo kad je na pozornicu izišao virtuoz Peter Soave na harmonici  te su svi zajedno izveli Libertango Astora Piazzolle.
Zatim je Ana ugostila Bernardu Bruno, pobjednicu Šibenskog festivala šansona koja je otpjevala skladbu Please come, s kojom se natječe na Švicarskom izboru za Eurosong.
Ana je drugi dio nastavila u svom klasičnom rock izdanju. Ana, električno violončelo, svjetski popularne skladbe i ogroman video ekran na kojem su se vidjela ljepota Hrvatske, naše kulture i tradicije, bilo je nesvakidašnje iskustvo za Ana Rucnerposjetitelje. Posebno je iznenadila kad je najavila ‘Odu radosti’ koja je dobila 13 svjetskih nagrada.
– Ovaj video i skladba je toliko poseban trenutak da ga želim doživjeti iz vaše perspektive. Opustite se i uživajte u četiri minute najljepših kadrova Hrvatske – rekla je Ana publici.
Koncert su posjetili Arthur Grigoryan, veleposlanik Republike Armenije koji je posebno uživao u Plesu sa sabljama autora, Alexander Komarov, konzul Stalne misije Rusije pri UN-u, Ding Tianyi iz misije Kine pri UN-u, Mr. sc. Aleksandar Heina, NJ.E. hrvatski veleposlanik u Švicarskoj, Ivica Jelinek i mnogi drugi koji su uživali u koncertu.
Nakon koncerta Ana je više od dva sata potpisivala kartice oduševljenim posjetiteljima.
– Večeras sam ostvarila svoj san jer sam svirala u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu. Godinama sam se pripremala za ovaj trenutak. Promocija ljepota Hrvatske je postalo dio mene i time se ponosim – rekla je nakon koncerta lijepa Ana.

Foto: alexstudio.ch