fbpx

4 Tenora održali koncert na tvrđavi sv. Mihovila

4 Tenora i Šibenska narodna glazba izmamili suze radosnice!

Da se 4 Tenora i Šibenik vole javno, dokazao je izvrstan koncert održan na tvrđavi sv. Mihovila sa Šibenskom narodnom glazbom koja djeluje preko 170 godina.

Tenora

Kako je rekao Đani Stipaničev, Šibenik ima posebnu čaroliju jer su mnogi u publici bili obuzeti emocijama pa su suze pratile tenorske izvedbe.

Kombinacija sa Šibenskom narodnom glazbom i maestrom Damirom Marušićem bila je dobitna!

Tenora

Uz prepoznatljiv repertoar s arijama, kanconama, evergreenima, Tenori su za publiku pripremili i poneko iznenađenje pa su tako koncert otvorili pjesmom “Another day in paradise”. Jedno od iznenađenja bila je interpretacija poznate pjesme Bijeloga dugmeta “Sanjao sam noćas da te nemam”. Uz Šibensku narodnu glazbu i pregršt dobre energije pružili su publici još jednu noć za pamćenje.

Komentari najbolje predočuju atmosferu:

– Bilo je sjajno, svi su bili zadovoljni, i izvođači i publika, i zaista je bio užitak slušati izvedbe!

Šibenik u životu 4 Tenora ima značajno mjesto – iza njih su čak 4 nagrade publike s održanih Šibenskih šansona pa zato nije ni čudo što su ih okupljeni pozdravljali gromoglasnim pljeskom. Ove su godine nagradu dobili za pjesmu Gorana Karana i Žare Siriščevića “Noćas te sanjam majko” koja je već ušla u srca publike.

Tenori su ovo ljetno napravili nekoliko sjajnih koncerta počevši s onima u Atriumu Lisinski u Zagrebu, vili Bedeković u Varaždinu, na Gradini u Solinu, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju, u Jelsi, Sutivanu, Bakru. Uslijedio je ovaj šibenski i nakon toga onaj jučerašnji u Pločama kojim su zatvorili ljetni dio turneje.

Nastupili su ispred crkve na obilježavanju 30. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Zelena tabla – Mala Bara”. Još jednom su oduševili publiku i potvrdili svoj status prave koncertne atrakcije jer ih publika i nakon tri bisa nije puštala s pozornice. Ljepši završetak ljetne turneje s oduševljenom publikom teški je bilo i zamisliti!

Foto: Press – 4 Tenora Valerio Baranović