fbpx

4 Tenora: Svaki put kad smo na bini, mi smo kući i zato vam hvala!

4 Tenora na otvorenom kod Lisinskog

Nakon devet mjeseci pauze 4 Tenora, Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Filip Hozjak i Marko Pecotić sinoć su publiku na otvorenom kod Lisinskog digli na noge, raspjevali i još jednom pokazali da je s njima svaki koncert glazbena poslastica!

4 Tenora

Izvrsnog raspoloženja i ugrijanih glasnica, članovi skupine 4 Tenora poigrali su se sa svojim uobičajenim repertoarom, dodali novitade, ubacili rock izvedbe, isječke iz mjuzikala, iznenadili izvedbom na električnoj gitari i oduševili sve prisutne na koncertu “Torna a Lisinski” koji se održao u okviru programa “Jer svirati se mora” u suradnji Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije.

4 Tenora

Vokalno su bili fenomenalni, svatko od 4 Tenora i zajedno. Pozornica im je bila taman da se uz pjevanje i rasplešu. Marko Pecotić govori nam dok su dojmovi još vreli:

– Evo, još se dojmovi nisu slegli, ali kako je Lisinski bio početak naše ljetne sezone, tako smo jako uzbuđeni za sve koncerte koji nas čekaju jer je ovo što smo sinoć izveli bilo nezaboravno i posebno u svakom pogledu, em zbog toga što dugo nismo pivali zajedno, em zbog toga što smo proširili repertoar. Jedva čekamo iduće koncerte zato što znamo da će koncertna sezona biti uspješna i da će svi koji dođu na naše koncerte biti zadovoljni. Cijela ekipa i bend su bili kao jedno i drago nam je da su nam probe urodile plodom i da se isplatilo uvesti nekoliko novih stvari koje je publika prepoznala i bogato nagradila pljeskom.

Na pozornicu su se popeli uz dašak Dalmacije i “More, more”. Premda nije bilo “Golubova” i “O sole mio”, nove su glazbene brojke bile pun pogodak – ubacili su tako interpretacije domaćih i stranih hitova na opću radost publike. Dakako, uz kancone, arije, evergreene, Tenori su izveli i svoje pjesme s kojima su, kako je rekao Đani, svaki put nešto osvojili kad bi se pojavili na Šibenskoj šansoni. Sinoć su posjetitelji tako mogli uživati u dobro znanim “Moja Dalmacija”, “Brod bez imena” i “Sve je tvoje”.

U pauzama između pjesama Đani Stipaničev štosevima i dosjetkama nasmijavao je i kolege tenore i publiku, u tom je tonu Marko Pecotić svako malo dobacio “dobar dan” premda je vani bio mrak, a Filip Hozjak u nekoliko je navrata nudio međimurske krumpire po povoljnoj cijeni. Vladimir Garić shvatio je da je trenutak za njegovih 5 minuta pa se raskomotio i, slobodno možemo reći, razvalio na električnoj gitari izvedbom čuvene pjesme “Purple rain”.

Svoje su mogućnosti i vještine Tenori pokazali u punom sjaju. Mladi Filip Hozjak vokalnim je visinama iznenadio mnoge i zaslužio glasan pljesak, dok je rasplesani Pecotić Oliverovu “Što učinila si ti” izveo sa sunčanim naočalama.

Dobro raspoloženje je putovalo s pozornice u publiku i natrag, pljesak je bio stalno prisutan. Lijepo vrijeme, nebo prepuno zvijezda i ugodna temperatura apsolutno su doprinijeli da taj četvrtak bude izvrstan početak koncertnog niza naša 4 Tenora.

Đani Stipaničev zahvalio je svima okupljenima na dolasku nakon 9 mjeseci koncertne pauze jer kako je rekao, svirati se i pjevati mora. Dodao je da su oni bili dobri, a publika zdušna. Šaljivi Marko uputio je i zahvalu svim muževima koji su došli sa svojim suprugama u ovo nogometno vrijeme i zaključio da je ovo sve prethodno bila tonska proba i da tek sada, na kraju, kreću s glavnim dijelom koncerta.

Jasno je da dobre glazbe, smijeha i štimunga nije nedostajalo jer ipak su to njih četvorica, omiljena 4 Tenora. Zagrebački je koncert “Torna a Lisinski” tako završio na najbolji mogući način, izvanrednom izvedbom hita “Ne diraj moju ljubav” i pokazao kako su izvođači i publika željni ovakvih događanja.

Pred Tenorima je sada nastup u Varaždinu 2. srpnja u Vili Bedeković, a nakon toga dolaze 18. srpnja u Solin na Gradinu. Karte za Solin u prodaji su u sustavu Eventim, a nove termine i lokacije koncerata objavit ćemo uskoro.

Foto: Press