Open air koncert: Goran Bregović na Trgu kralja Tomislava
By redakcija On 21 lip., 2017 At 12:21 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb Classic…

Goran BregovićZagrebačka filharmonija, u sklopu festivala Zagreb Classic – prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu, u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine, na zagrebački Tomislavov trg dovodi jednog od najvećih glazbenika i skladatelja na ovim prostorima – Gorana Bregovića!
Goran Bregović, sa svojim pratećim Orkestrom za svadbe i sahrane, već dugi niz godina uspješno nastupa po čitavom svijetu svirajući tradicionalnu glazbu s Balkana; vlastite skladbe utemeljene na balkanskom i romskom melosu i obrade starih pjesama Bijelog dugmeta.
Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović, uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane, pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića pripremaju vam koncert kakav se rijetko viđa i još rjeđe propušta. Ovaj izuzetan spoj glazbenih umjetnika izvedbom djela Tri pisma iz Sarajeva, koncerta za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu i orkestar, razgalit će Vaše duše i cijeli zagrebački Tomislavac ostaviti bez riječi, a izvanrednoj koncertnoj atmosferi pridonijet će i solisti: Gershon Leizerson, Zied Zouavi i Mirjana Nešković.
Dođite na zagrebački Tomislavac u četvrtak, 29.6.2017. godine u 21.00 sat, gdje vas čekaju vaša Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović i prepustite se usijanoj atmosferi koja će dodatno zagrijati ove vruće ljetne večeri!
Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!

Foto: Press

comment closed