fbpx

Turneja: Zagrebačka filharmonija u Argentini

Gostovanje…

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija kreće na petodnevnu turneju kao jednu u nizu mnogih ljetnih gostovanja koja očekuju naše filharmoničare na kraju aktivne sezone 2016./2017.
Turneja u Argentini započinje 22. lipnja i traje do 27. lipnja 2017. godine.
Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu i Kini. Međunarodne turneje, posebice u onim zemljama u kojima je Orkestar pozvan nastupiti po prvi put, od neprocjenjive su važnosti za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra.
Ovo je prvo gostovanje Zagrebačke filharmonije u Argentini kojim će se ujedno obilježiti 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.
Zagrebačka filharmonijaOrkestar će održati tri koncerta u tri argentinska grada: Buenos Airesu, Tucumanu i Rosariju. Turneja će započeti u glavnom gradu Argentine – Buenos Airesu, koncertom u Kulturnom centru Usina del Arte, a nastavit će se u kazalištu San Martin u Tucumanu, a finalni koncert bit će održan u kazalištu El Círculo u gradu Rosario.
Svaki od ovih gradova sa spektakularnim koncertnim i kazališnim dvoranama, bogatom kulturom i poviješću, izazov su i posebna čast orkestru.
Pod dirigentskom palicom već dobro znanoga Alexandera Rudina, s kojim je filharmonija ostvarila nekoliko uspješnih suradnji, orkestar će izvesti djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a kao i na svakom putovanju i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo Idila, hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Izvedbu naših filharmoničara obogatit će i solistički nastup Jasena Chelfija, našeg vođe dionice violončelista.
– Ova turneja pravi je način širenja „dobroga glasa“ našeg orkestra i od velikog je prestiža i značaja za hrvatsku kulturu, za grad Zagreb i Hrvatsku – kažu iz filharmonije.

Program turneje prema rasporedu:
22.6.2017. – Buenos Aires, Usina del Arte
24.6.2017. – Tucuman, Teatro San Martin
27.6.2017. – Rosario, Teatro El Círculo

Foto: Press