fbpx

Ovaj vikend: Ritina škola te Postolar i vrag

Joza Ivakić…

Ne propustite ovaj vikend u vinkovačkom kazalištu: Predstava za djecu Postolar i vrag te Hit komedija Ritina škola

Medijski pokrovitelj Scena.hr

postolar i vragOvaj vikend u GK Joza Ivakić na rasporedu su, u subotu 4. veljače 2017. godine s početkom u 11.00 sati, predstava za djecu Postolar i vrag, te 5. veljače s početkom u 20.00 sati hit komedija Ritina škola.
Postolar i vrag – Uloge: Ivan Ćaćić, Matea Grabić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić
August Šenoa svoje je povjestice pisao prema narodnim motivima prikazujući tradicionalnunarodnu mudrost i slabost čovjeka kada se nađe u teškoj situaciji. Slabosti je prikazivao ne osuđujući čovjeka, nego naglašavajući kako se to može dogoditi bilo kome, ali da je važno pokajati se, pokazati poniznost, žaljenje i plemenitost duše, što bi rezultiralo u očišćenju od zla, oprostu grijeha i razrješenju priče. Isti motiv nalazimo i u ovoj priči. Siromašni i pošteni Postolar u teškoj je financijskoj situaciji. Ima tri kćeri čije financijske potrebe ne može zadovoljiti te mu na vrata dolazi vrag i nudi mu pomoć u zamjenu za njegovu dušu po koju će doći za sedam godina. Shvativši što je napravio, Postolar se pokaje te Bog dolazi u ljudskom obliku putnika-namjernika tražeći Postolarovu pomoć koju mu ovaj bez razmišljanja pruži, pa mu čak i besplatno popravi cipele. Zauzvrat mu Bog ispuni tri želje – podari moć tronošcu, čekiću i Postolarovim cipelama da uhvate vraga i ne puštaju ga dok Postolar to ne zaželi. Režiju predstave potpisuje Ivan Ćaćić.

Hit komedija u Vinkovcima – Ritina škola – gostovanje kazališta Planet Art – nedjelja, 5. veljače u 20 sati
Ritina školaNataša Janjić i Marko Torjanac za svoje uloge u ovoj urnebesnoj, a nimalo plitkoj komediji nagrađeni su nagradom Fabijan Šovagović na Festivalu glumca u Vinkovcima i brojnim drugim nagradama.
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti… Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. . .

Ulaznice pronađite u pretprodaji na blagajni kazališta.
Blagajna: 091/2692104 i 032/338752; e-mail: blagajna@kazaliste-vinkovci.hr; radno vrijeme: uto – pet od 10 do 13 i sat vremena prije predstava.

Foto: Press