Kraljevi divljine: Josh James i Matt Tebbutt
Piše: redakcija On 2 ožu., 2016 At 09:25 AM | Categorized As Gastro, LifeStyle, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Izazov…

Kraljevi divljineNovi serijal Discovery Channela spojio je dva naizgled potpuno različita čovjeka i ujedinio ih s ciljem da dokažu kako zajedno zaslužuju da ih se naziva Kraljevima divljine. Prvi od njih je Josh James profesionalni lovac s Novog Zelanda, ovisnik o prirodi i avanturama, čovjek čija obitelj nikad ne kupuje meso, već isključivo priprema obroke od divljači i riba koje Josh sam ulovi. Drugi je Matt Tebbutt, slavni britanski kuhar, koji osim što kuha u restoranu vodi kulinarske televizijske emisije, piše kuharice i jednostavno rečeno živi za dobru hranu. Njihova jedina dodirna točka je da obojica vole svježe i prirodne namirnice.
Odlučili su se stoga na zanimljiv ali ambiciozan eksperiment. Posjetit će neka od najnegostoljubivijih mjesta na planetu i u samo sedam dana dokazati da se od nevjerojatnih sastojaka koje priroda nudi mogu pripremiti ukusna jela. Kako bi njihov izazov bio još zahtjevniji, u lov i prikupljanje svega onoga što im je potrebno za preživljavanje krenuli su samo s najosnovnijom opremom. Hoće li uspjeti u svojem pokušaju pripitomljavanja divljine? Gledajte ‘Kraljevi divljine’ četvrtkom u 22,00 sata na Discovery Channelu.
Kraljevi divljineJosh i Matt prvo moraju uhvatiti i prikupiti najsvježije namirnice koje nudi priroda. Josh će u lovu koristiti samo luk i strijele, praćke, zamke i mreže. Matt ima samo jedan lonac, a osim za kuhanje zadužen je i za skupljanje egzotičnih namirnica poput agave, gljiva, žirova i ljekovitog bilja.
Ova neobična lovno-gastro avantura odvest će Josha i Matta svaki tjedan na nepoznatu lokaciju, u kojoj se moraju snaći bez karte i kompasa. Na svakoj lokaciji ostaju sedam dana i noći, a prioritet im je pronaći vodu, izgraditi zaklon i napraviti ognjište. Zatim od najneobičnijih namirnica koje su pribavili u prirodi pripremaju ukusne obroke dostojne kraljeva. Putovali su u Meksiko, Bugarsku, Finsku, Maleziju i na Borneo, a pokazat će se da su znanje, strast i zrnce očaja bili ključni sastojci u svakoj avanturi.

Foto: Press

comment closed