fbpx

Mračni zločini kasnih devedesetih

Serija…

Hrvatska radiotelevizija prikazuje kriminalističku seriju Mračni zločini

Mračni zločiniHRT u petak 17. kolovoza na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje BBC-jevu kriminalističku seriju Mračni zločini. U četiri epizode ove psihološko-kriminalističke drame s Anne-Marie Duff u glavnoj ulozi, bivša policijska inspektorica uvučena je u slučaj ubojstva koji je istraživala prije 15 godina.
Kasne devedesete, Claire Church je ambiciozna mlada policijska inspektorica u Manchesteru, jedina žena u timu te umnogome različita od svojih kolega: oštra oka i britka uma, puna suosjećanja i još nedovoljno ogrubjela da je ne bi pogađala sva brutalnost onoga što se događa na ulicama. Svjesna toga da je u uredu zanemaruju i da njezina veza s oženjenim šefom nema budućnosti, daje otkaz. Claire bježi od mračnog dijela svog života s kojim se ne može nositi. Mračni zločiniŽivi mirnim i sigurnim životom na osamljenom škotskom otoku sa svojim partnerom Norriejem i kćeri Megan. No kad na gradilištu u Manchesteru iskopaju nekoliko ljudskih leševa, Claire počinje dvojiti, vratiti se ili ne. Iako želi konačno istjerati pravdu za žrtve, itekako je svjesna da će cijena povratka u svijet koji je ostavila za sobom biti visoka.
Istragu vodi viši inspektor John Hind, Clairein bivši mentor i ljubavnik. Zarobljen u Mračni zločinibraku bez ljubavi i frustriran birokracijom na poslu, John je odlučan u namjeri da oživi svoju vezu s Claire, uvjeren da ona još uvijek gaji osjećaje prema njemu. Ubrzo pronađu nova tijela, a ubojica počne Claire ostavljati morbidne poruke… Claireine se emocionalne barijere, koje je podigla da se zaštiti od vanjskog svijeta, počinju rušiti. Može li si konačno oprostiti te napokon riješiti zločin koji je proganja?
U glavnim su ulogama: Anne-Marie Duff (Claire Church), Johnny Harris (viši inspektor John Hind), Richard Rankin (Norrie Duncan), Luke Newberry (inspektor Anthony Boyce), Caroline Lee-Johnson (Lola Keir), Lyndsey Marshal (Lucy Maxley) i Ben Batt (Chris Templeton).
Prvu epizodu BBC-jeve kriminalističke serije Mračni zločini gledajte u petak 17. kolovoza na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 21.40 sati.

Foto: Press