fbpx

Zdenka Kovačiček predstavila kampanju o udomljavanju

Dobitnica Porina za životno djelo Zdenka Kovačiček u kampanji Obitelj na more, a pas na ulicu?!

Zdenka Kovačiček u društvu pasa iz skloništa; Danelly udomljena!

Legendarna pjevačica i prva dama jazz-rocka Zdenka Kovačiček, dobitnica brojnih nagrada, a nedavno i Porina za životno djelo, zaštitno je lice kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom udruga Prijatelji životinja već 19 godina zaredom educira o odgovornoj skrbi za pse i mačke.

Zdenka Kovačiček

Na predstavljanju kampanje na zagrebačkom Mažuranićevu trgu u sklopu manifestacije Caffe de Matoš Zdenka je uživala u društvu četveronožnih manekena iz skloništa Dumovec i udruge Noina Arka. Uz ukusnu vegansku zakusku, Zdenka se družila sa psima, a osobito ju je osvojio 12-godišnji Vili, kojemu je umro skrbnik, pa čak razmišlja da ga udomi ako Vili do jeseni ne pronađe dom.

Zdenka Kovačiček

Psi Vili i Čupavi iz skloništa Dumovec i Danelly iz udruge Noina Arka, koja je udomljena nakon početka kampanje, nalaze se sa Zdenkom na vizualima jumbo plakata koji će biti postavljeni u raznim hrvatskim gradovima. Porukom „Udomljavanje – Tvoje najveće životno djelo” naša glazbena diva pozvala je sve da u napuštenim psima prepoznaju nove članove obitelji.

Zdenka Kovačiček

– Ne bavi se svatko glazbom i ne može osvojiti Porina za životno djelo kao ja, no svakome tko voli životinje udomljavanje može biti najveće životno djelo kojim će spasiti jedan život – poručila je Zdenka Kovačiček.

Njezino srce uvijek je širom otvoreno za napuštene životinje kojima cijeli život pomaže svojim radom, donacijama, humanitarnim koncertima i sudjelovanjem u kampanjama. „Nikada ne propuštam pomoći napuštenim, gladnim, zlostavljanim i zapuštenim životinjama. Ako želite životinju, svakako uzmite iz azila, nemojte kupovati!” pozvala je Zdenka u ime svih onih koji diljem Hrvatske čekaju svoj dom.

Na plakatima sa Zdenkom nalazi se i 10-godišnji pas Čupavi zvan Čupko, koji je bio na skrbi beskućnika u najužem središtu grada, koji je njega i sestru našao kao bebe i brižno othranio. Nakon što se razbolio, predao je psa skloništu Dumovec koje mu traži udomitelja. Na snimanju vizuala sa Zdenkom bila je i 12-godišnja Nora iz udruge Noina Arka, koja je ranije bila sretno udomljena u Petrinju, no kuća njezinih udomitelja razorena je u potresu, pa je vraćena u sklonište. „Ovi predivni i druželjubivi psi zaslužuju svoje pozne godine provesti u miru i toplini vlastitoga doma”, ističe Zdenka.

Prije nekoliko mjeseci snimila je kratak video u kojemu poziva sve one koji imaju srca da podrže kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” i potpišu peticiju za nacionalnu zabranu držanja pasa na lancu. Osim toga, održala je već nekoliko humanitarnih koncerata za pomoć napuštenim životinjama. U videu povodom kampanje Mreže za zaštitu životinja „Ili žmiriš ili si za kastraciju” našalila se svojom poznatom pjesmom „Frka” i pozvala građane da ih ne bude frka pisati svojim gradovima i općinama i zatražiti uvođenje obavezne sterilizacije. I sama je iz Noine Arke udomila već odraslu istraumatiziranu kujicu Miju. S njom je provela predivnih šest godina i pružila joj ljubav i skrb do samoga kraja.

Koraljka Petrinović iz udruge Prijatelji životinja zahvalila je Zdenki Kovačiček na nesebičnom doprinosu u kreiranju ovogodišnje kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”

– Oduševljava nas njezina nepresušna pozitivna energija i poticanje javnosti na odgovorno skrbništvo – na udomljavanje pasa i mačaka umjesto kupnje životinja, na nenapuštenje kućnih ljubimaca, kastraciju i držanje pasa kao člana obitelji, a ne na lancu. Apeliramo na sve da ne napuštaju životinje prije odlaska na godišnje odmore, a ako imaju uvjete, da udome psa ili mačku – zaključuju iz Udruge.

Foto: Press