fbpx

Dobro jutro, Hrvatska slavi 25. rođendan

Emisija…

Dobro jutro, Hrvatska

Dobro jutro, HrvatskaDobro jutro, Hrvatska spoj je tradicionalnoga i suvremenoga, informativnoga, poučnoga i zabavnoga. To je emisija u kojoj nema katastrofičnih izljeva ni pesimizma. Trudimo se od jutra gledateljima pružiti onu optimističnu i pozitivnu sliku Hrvatske. U emisijama nastojimo ugostiti sugovornike koji su stručnjaci u svojemu području i uvijek zastupati cijelu Hrvatsku, pa ako se neka tema obrađuje u Zagrebu, često je nadopunjujemo javljanjima uživo ili reportažama iz drugih gradova jer svi dijelimo slične probleme – ističe urednica emisije Ana Milić.
Popularna mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska Hrvatske radiotelevizije u četvrtak 27. travnja 2017. godine obilježava 25. obljetnicu svojega neprekinutoga emitiranja. Ekipa emisije rođendan će proslaviti radno posjećujući četiri hrvatske pokrajine: Slavoniju i Baranju, Dalmaciju, Istru te središnju Hrvatsku. Prošloga je četvrtka dio emisije emitiran uživo iz Umaga, 20. travnja Dobro jutro, Hrvatska posjetit će Supetar, a 27. travnja, na sam rođendan, emisija će se emitirati iz Vukovara te iz zagrebačkih studija na Prisavlju i u Bogovićevoj ulici. Bit će tu pjesme, plesa, gastronomskih delicija te reportaža o ljudima koji su sudjelovali u stvaranju povijesti emisije.
– Od 1992. godine, otkad se emitira Dobro jutro, Hrvatska, nismo se nikad pretvarali i nikada nismo glumili nešto što nismo. Bili smo i ostali uvijek iskreni i uvijek spontani. Kad je svima bilo teško, i nama je bilo teško, kad su se svi veselili, i mi smo se veselili. Kroz našu su emisiju prošli svi koji nešto znaju i trebaju reći, svi koji nešto znače u Hrvatskoj i od kojih smo mogli i trebali učiti. Naš je studio uvijek bio poput dnevnoga boravka neke hrvatske obitelji u koji smo rado pozivali goste. I, naravno, uvijek smo bili pozitivni i mislili pozitivno – prisjeća se voditelj i dnevni urednik emisije Davor Meštrović.
Dobro jutro, HrvatskaDobro jutro, Hrvatska jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije koja je u dva i pol desetljeća doživjela brojne promjene, ali je ostala uvijek rado gledana. Tajna njezine dugovječnosti nalazi se u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih, kao što su, među ostalima, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i aktivnosti u civilnome društvu. Emisija prati i zbivanja u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježava praznike, blagdane i obljetnice, a u njoj ne manjka ni kulturnih događaja, ni zabave.
Emisija Dobro jutro, Hrvatska u predstojećemu razdoblju donosi niz novosti, a gledatelji će, među ostalim, imati prigodu organizirano posjetiti studio iz kojega se prikazuje. Emisija je na rasporedu od ponedjeljka do subote na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT ̶ HTV 1) s početkom u 7.00, a moguće ju je pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT