fbpx

U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga: Pa mi idemo u Hollywood!

Los Angeles…

Debitantski film Karle Lulić ‘U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga’ svoju svjetsku premijeru će krajem travnja imati u Los Angelesu

U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga– Cijela ekipa je zaista uzbuđena pred ovakav početak festivalske distribucije filma, za koju se nadamo da će biti uspješna i doseći mnogobrojnu lokalnu i međunarodnu publiku. Što se tiče prikazivanja u Hrvatskoj, planiramo se premijerno predstaviti na našim ljetnim festivalima, a posebnu projekciju organiziramo u Svetvinčentu, mjestu snimanja koji je bio ujedno i velika podrška filmu tijekom razvoja i produkcije. Uz Općinu Svetvinčenat, film je uživao potporu Istarske kulturne agencije i Istarske filmske komisije, koji su bili uz naš film od samog početka i imali povjerenja u potencijal našeg scenarija – poručuje ekipa filma U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga.
U ime Jagode, Čokolade i Duha SvetogaDebitantski film Karle Lulić ‘U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga’ svoju svjetsku premijeru će krajem travnja imati u Los Angelesu, kao dio službene selekcije SEEfest festivala filma južne i istočne Europe, u kategoriji najbolji kratki igrani film. Glavnu ulogu svećenika Petra pomahnitalog za sladoled u selu kršćanskih fanatika tumači Goran Navojec, a briljirali su i Helena Minić Matanić kao Magdalena, Igor Galo U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetogakao slastičar, Vedran Živolić kao Pavle te Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 kao policajci. Film je nastao u suradnji između Hrvatske i Francuske, u produkciji mlade hrvatske kuće Dobar Film, te u koprodukciji sa zagrebačkim Interfilmom i pariškim Whistle productions.
Redateljica i scenaristica filma Karla Lulić pakira kovčege i uskoro odlazi pod natpis od 9 slova univerzalno poznatog simbola magičnog mjesta gdje se snovi ostvaruju. Projekcije su na programu u Beverly Hillsu i u zapadnom Hollywoodu, tijekom festivala koji se održava od 26. travnja do 3. svibnja. U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga se po prvi puta tako prikazuje u subotu 28. travnja.
U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga je komedija o svećeniku Petru koji živi u selu kršćanskih fanatika, u potpunosti predan svome pozivu. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak, pa čak i pod cijenu svoje vjere. Direktorica fotografije je Zara Popovici, montažerka Hrvoslava Brkušić, kompozitor Hrvoje Nikšić, dizajner zvuka Salim Krim, scenografi Veronika Radman i Romain Valembois, kostimografkinja Tajči Čekada. Film je producirala Karla Lulić, a koproducenti filma su Ivan Maloča i Gary Delépine.

Foto: Press