Zvizdan osvojio nagradu žirija za najbolji film programa!
By Gordana Malašić Lazić On 23 svi., 2015 At 09:49 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Cannes…

Svi smo za ovaj film dali sve od sebe i radili smo ga sa srcem i vjerovali u njega, kazala je Tihana Lazović za portal Scena.hr

Zvizdan

ZvizdanNagradu žirija za najbolji film u kategoriji ‘Un Certain Regard‘ na filmskom festivalu u Cannesu osvojio je ‘Zvizdan‘ redatelja Dalibora Matanića, objavljeno je na službenoj stranici filmskog festivala. Žirijem programa predsjedala je glumica i redateljica Isabella Rossellini. Projekcija filma bila je 17. svibnja.
– Gdje god u svijetu živimo, život je prekratak da bismo ga potrošili na mržnju i netoleranciju. Ovo je naš način da se borimo za ljubav – poručio je tada  Matanić. Glumačka ekipa će iskustvo u Cannesu pamtiti cijeli život.
– Poseban je doživljaj imati svjetsku premijeru u Cannesu. Ali mi smo se kao ekipa držali zajedno i kao velika obitelj, i sve smo skupa proživljavali. Sve mi je još pomalo nestvarno, ali bilo je prekrasno i to mi je  iskustvo za cijeli život – rekla je glumica Tihana Lazović za portal Scena.hr te je dodala:
– Svi smo za ovaj film dali sve od sebe i što je najvažnije, radili smo ga sa srcem i vjerovali u njega. Zato je svjetska premijera u Cannesu za nas pobjeda.

Selekcija ‘Un Certain Regard’ jedan je od dva dijela službenog natjecateljskog programa festivala, usmjerena otkrivanju novih redateljskih poetika i estetika. Nagrada u ovom programu najveće je dosadašnje priznanje autoru Daliboru Mataniću i Ankici Jurić Tilić, producentici niza njegovih filmova. Ujedno, ova nagrada potvrda je međunarodnog prodora hrvatskog filma kojem svjedočimo u novije vrijeme.

Foto: FDC/Cyril Duchene, Press

comment closed