fbpx

Dobro jutro, Hrvatska: Pripreme za proslavu srebrnog pira

Zagreb…

Dobro jutro, Hrvatska– To je obiteljska mozaična emisija otvorena prema svim životnim temama, od malih do ozbiljnih kao što su, među ostalima, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i druge. Gotovo svakodnevno vrlo profesionalno pratimo aktivnosti u civilnome društvu i u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježavamo praznike, blagdane i obljetnice, pratimo kulturne događaje, a imamo i sasvim dovoljno zabavnih sadržaja. U emisijama nastojimo ugostiti sugovornike koji su stručnjaci u svojemu području i uvijek zastupati cijelu Hrvatsku, pa ako se neka tema obrađuje u Zagrebu, često je nadopunjujemo javljanjima uživo ili reportažama i iz drugih gradova jer svi dijelimo slične probleme – ističe urednica Ana Milić te dodaje da je njihova prednost i to što novinari uglavnom samostalno i među građanima pronalaze teme koje potom istražuju.
Dobro jutro, HrvatskaPopularna mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska u travnju iduće godine obilježava 25. obljetnicu postojanja i jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije. U njoj su stasali mnogi današnji poznati novinari i voditelji, doživjela je brojne promjene i nova izdanja, ali jedno je i nakon gotovo dva i pol desetljeća ostalo isto – rado je gledaju i najmlađi i najstariji. Urednica Ana Milić ističe kako su pripreme u povodu obilježavanja početka emitiranja 27. travnja davne 1992. godine već započele te dodaje da će velika obljetnica biti obilježena brojnim prigodnim sadržajima. A tajnu njezina dugogodišnjega uspjeha nalazi u bavljenju stvarnim životnim temama građana i odabiru sjajnih suradnika.
– Novinarima uvijek poručujem da teme ne traže u novinama i na portalima. Savjetujem im da se prošetaju četvrti u kojoj stanuju i da promatraju što se oko njih događa. Teme će se nametnuti same od sebe. U emisiji ima dosta glazbe i mislim da smo se baš stavom da ništa nije zabranjeno približili gledateljima. Naša glazbena urednica Lejdi Oreb pri odabiru se, dakako, služi profesionalnim standardima, koji odgovaraju jednoj mozaičnoj emisiji javnoga radiotelevizijskog servisa – naglašava Ana Milić.
Emisija Dobro jutro, Hrvatska ove je godine dobila i neka voditeljska pojačanja. U ožujku su se u emisiju, nakon dugoga izbivanja, vratili poznati voditelji Ljiljana Vinković i Ljudevit Grgurić Grga.
Uz njih u emisiji su i dalje i druga omiljena lica – Davor Meštrović, Mirko Fodor, Ognjen Golubić, Jelena Pajić, Frano Ridjan i Karmela Vukov-Colić, a u voditeljskoj su ekipi odnedavno i sjajne Daniela Trbović i Zlata Mück. Pojačanja su primjetna i među novinarima i izvjestiteljima.
– Kako je emisija Dobro jutro, Hrvatska uvijek bila rasadnik kadrova, i sada imamo izvrsne mlade izvjestitelje, sjajnu ekipu stalno zaposlenih novinara i vanjskih suradnika – kaže urednica emisije Ana Milić.
Dobro jutro, HrvatskaOsim novinara, voditelja i urednika emisiju ostvaruje velik broj ljudi od redatelja, kamermana, šminkera, kostimografa do organizatora. Oni svi rade kao dijelovi mehanizma u satu kako bi svakoga dana proizveli zahtjevan dvosatni program uživo.
– Uz iskusne voditelje i buduće televizijske zvijezde možemo reći da je Dobro jutro, Hrvatska simpatični spoj zrelosti i mladosti – ističe izvršna urednica Larisa Banek.
Nakon svake emitirane emisije redakcija održi sastanak.
– U emisiji se važe svaka riječ i nastojimo svaki dan biti sve bolji, a ono što ne valja trudimo se ispraviti. U iscrpnoj nam analizi svakoga dana u tome pomaže dugogodišnja novinarka i urednica Ivanka Lučev – naglašava urednica Ana Milić.
Emisija se odnedavno emitira i subotom u istome terminu, ali u nešto ležernijemu izdanju. Neopterećena dnevnim temama više se bavi glazbom, modom, kazališnim predstavama, predstavljanjima knjiga i drugim društvenim događanjima.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT