fbpx

Ljiljana Vinković: Ponosna sam na sve što sam radila u karijeri!

Intervju…

Ljiljana VinkovićNova voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘, Ljiljana Vinković, raduje se što će u ponedjeljak prvu jutarnju kavu popiti s gledateljima. Ljiljana se na male ekrane vraća nakon četiri godine. U Dobro jutro, Hrvatska vratio se i dugogodišnji voditelj emisije Mirko Fodor, a na televiziju se vratio i Ljudevit Grgurić Grga. Urednica i novinarka kazala je  kako njezinoj  sreći nije bilo kraja kad je vidjela svoje drage kolege Grgu i Fodora te je odmah uzviknula: Evo, troje veličanstvenih! U razgovoru za portal Scena.hr Ljiljana je otkrila na što je ponosna u svojoj dugogodišnjoj karijeri te koje će joj iskustvo koristiti u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Scena: Nakon četiri godine ponovno ćete biti na malim ekranima. Jeste li uzbuđeni?
Jesam. Jedva čekam prvu emisiju i raduje me što će to baš biti ona na Uskrsni ponedjeljak. Što reći nego da mi je dobro počela ova godina! Imala sam čast putem naših malih ekrana svima čestitati Novu godinu izravno u televizijskome prijenosu iz Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prigodom HRT-ova tradicionalnoga novogodišnjeg koncerta ‘Valceri, polke i druge špelancije’. A sada sam jako sretna što ću prvi put imati prigodu zaželjeti dobro jutro svim dragim gledateljima koji su me ovih posljednjih godina često zaustavljali i pitali gdje sam nestala… Kolega Mirko Fodor i ja popit ćemo zajedno s našim gledateljima prvu jutarnju kavicu i poželjeti svima uspješan i lijep dan. Bilo bi neiskreno reći da treme nema, ali možda je to više odgovornost prema gledateljima i kritičarima. No imam dosad previše utrka u nogama i ne zabrinjavam se previše. Sve će biti jako dobro i pozivam vas da nas gledate!

Scena: Kad ste se zaljubili u televiziju? Je li vam rad ispred kamera nedostajao?
Ljiljana VinkovićU televiziju sam se zaljubila još kao dijete. Gledala sam i upijala rad velikih imena poput  Helge Vlahović, Jasmine Nikić, Saše Zalepugina i zamišljala da ću jednoga dana biti na njihovu mjestu. Možda je teško reći da mi je rad ispred kamera nedostajao jer je jednako tako lijepo i zanimljivo uređivati projekte kao što su bili 100 % ja ili Svirci moji, u koje smo dovodili najpoznatija imena hrvatskoga medijskog prostora. No ova nova zadaća iznimno me raduje jer ću napokon moći ostvariti izravan i neposredan kontakt s našim gledateljima. Naime, program ide uživo i nadam se da ću im se više približiti nego dosad.

Scena: Na što ste ponosni u svojoj karijeri?
Ljiljana VinkovićPonosna sam na sve što sam radila u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri! Bila sam spikerica na Hrvatskome radiju, voditeljica, urednica i novinarka na Hrvatskome radiju i Hrvatskoj televiziji i svaki sam posao radila iskreno i sa srcem. Tako ću raditi i ovaj posao jer moja ljubav prema struci nikad nije bila upitna. Ponosna sam i na svoje četiri godine provedene na mjestu diplomatskoga predstavnika Republike Hrvatske u SAD-u i Kanadi. To je neprocjenjivo iskustvo koje mi i danas, kad sam ponovno na ovoj medijskoj strani, strani gledatelja, jako koristi.

Scena: Koje iskustvo će vam najviše koristiti u emisiji Dobro jutro, Hrvatska?
Ono što bih svakako željela naglasiti jest da želim zahvaliti svima koji rade na Hrvatskoj radioteleviziji koji su mi pomogli da danas budem to što jesam – od naše Službe za jezik i govor, fonetičara, kamermana, snimatelja, redatelja i svih naših sjajnih ljudi u režiji, scenografiji, kostimografiji, šminki… Naši gledatelji često ne znaju kolika vojska vrijednih profesionalaca stoji iza nas koji smo pred kamerama. Evo, koristim se ovom prigodom da im svima zahvalim.

Scena: Radujete li se suradnji s Grgom i Fodorom?
Ljudevit Grgurić GrgaMojoj sreći nije bilo kraja kad sam vidjela svoje drage kolege Grgu i Fodora i odmah sam uzviknula – Evo, troje veličanstvenih!

Scena: Poruka čitateljima portala Scena.hr?
Pozivam čitatelje portala Scena.hr i sve naše drage gledatelje da gledaju emisiju Dobro jutro, Hrvatska, da sudjeluju s prijedlozima, ali i kritikama. Želim živjeti s njima svaki dan i uljepšati im svakodnevicu na najbolji način, uvijek ostajući vjerna svojoj Hrvatskoj radioteleviziji.

Foto: Press HRT