fbpx

Hrvatska protiv Rusije u osmini finala EuroBasketa 2017

EuroBasket…

HrvatskaIzbornik Aleksandar Petrović nakon utakmice s Češkom nije krio zadovoljstvo s onim kako izgledamo na terenu. S omjerom 4-1 i najuvjerljivijom pobjedom Hrvatska odlazi iz Cluja. No unatoč tome što je utakmica s Češkom na neki način bila revijalna, pobijediti na ovakav način nije mala stvar.
– Revijalna kada se gleda s aspekta plasmana, međutim ova utakmica nam je bila važna iz više razloga. Broj jedan – da se nitko ne ozlijedi. Broj dva – svi su morali odigrati, bar ovi ključni igrači, 20-ak minuta jer jučer je uvjetno rečeno bio slobodan dan. Imamo još praktički 72 sata do sljedeće utakmice i da danas Šarić i Bogdanović nisu odigrali tih 20-ak minuta, rupa od pet dana bi bila prevelika. Zadovoljan sam jer su svi ostali u ritmu, nitko se nije ozlijedio. Neuobičajeno lagan posao za Hrvatsku kada znamo koliko Hrvatska kroz svoju povijest pati kada se igraju ovakvi profili utakmica. Cluj je završen i mislim da smo to odradili s jednom solidnom četvorkom – rekao je izbornik Petrović.
A Hrvatska je saznala protivnika s kojim će se susresti u osmini finala EuroBasketa 2017, bit će to reprezentacija Rusije koja je zauzela treće mjesto u skupini D.
Putovanje u Istanbul, treninzi, iščekivanje… sada slijedi nova stranica.
– Tamo će prva dva dana biti kaos jer ima se slijeva 16 reprezentacija. Sada iz ovog mirnog Cluja treba doći u taj Istanbul, uhvatiti taj ritam treninga. Mislim da imamo dovoljno vremena. Dobra je stvar ako nas zapadne onaj najnezgodniji termin protiv Rusa. Mislim da smo i ovdje današnjom utakmicom ipak u rano popodne što je fantastičan trening – zaključio je Petrović.
Hrvatska i Rusija igrat će u nedjelju u 20:30 sati po našem vremenu.

Parovi osmine finala su:
Španjolska – Turska
Latvija – Crna Gora
Srbija – Mađarska
Rusija – Hrvatska
Litva – Grčka
Njemačka – Francuska
Finska – Italija
Slovenija – Ukrajina

Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez