fbpx

Grgurić: Čast mi je biti dio ekipe Dobro jutro, Hrvatska

Intervju…

Ljudevit Grgurić GrgaLjudevit Grgurić Grga je novi voditelj HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska. Voditelj se nakon 16 godina vraća na televiziju. S prvom emisijom počinje 1. travnja, pa se našalio kako mu se čini da je to prvotravanjska šala. Ali nije. Za portal Scena.hr nagrađivani urednik i voditelj priča o povratku na televiziju te ističe kako je počašćen što je postao dio sjajne ekipe emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’.

Scena: Posljednji put bili ste ispred kamera prije 16 godina. Kako se osjećate? Imate li tremu?
Dugo me nije bilo ispred kamera, iako mi se čini da je to bilo jučer. Zasad nemam tremu, ali to ne znači da je neću imati. S prvom emisijom započinjem 1. travnja, pa mi se još uvijek čini da je sve to neka prvotravanjska šala… Šalu na stranu, počašćen sam što sam dijelom sjajne ekipe emisije Dobro jutro, Hrvatska!

Scena: Je li vam televizija nedostajala te koliko će se sad promijeniti vaš životni ritam?
Ljudevit Grgurić GrgaUvijek kažem da posao nosim u sebi i dok god se bavim onim što volim svejedno mi je koji je medij u pitanju. Što se tiče mojega životnog ritma, neće biti velikih promjena. Malo ranije će mi zvoniti budilica, ali rano ustajanje je posve u redu za ljude mojih godina.

Scena: Kako se pripremate za prvi dan, prvi tjedan u emisiji Dobro jutro, Hrvatska?
Što se tiče posla i rada u studiju, to bih usporedio s vožnjom bicikla. Kad ga jednom naučiš, znaš zauvijek. Dugo godina sam u ovome poslu i nema za mene nekih posebnih iznenađenja. Ovih dana nam počinju prvi kolegiji, upoznajemo se s koncepcijom emisije, obišao sam studio i to je zasad uglavnom sve.

Scena: Radili ste uredničke poslove i uređivali slušane emisije na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Je li povratak na televiziju za vas odlična promjena i izazov?
Ljudevit Grgurić GrgaRekao bih da će se moj dosadašnji rad na Hrvatskoj radioteleviziji samo obogatiti i ovim novim poslom.

Scena: Kako je reagirala obitelj na tu promjenu?
Oni znaju da je cijeli moj profesionalni život vezan uz Hrvatsku radioteleviziju, pa su tako i ovaj angažman prihvatili kao dio cijeloga tog paketa.

Scena: Koja je ljepota rada na radiju, a koja na televiziji?
Na Drugome programu Hrvatskoga radija pripremao sam emisiju koja se zvala ‘Gladne uši’. Eto, mogu reći da sam hranio gladne uši, a sad su tu i oči. Radujem se što ćemo moći i slikom pokazati sve ono o čemu govorimo. Radio ima velik potencijal da prenese emociju i senzibilitet i to će mi biti najveći izazov, da se ta dobra energija koju stvaramo slušatelji i ja prenese i na gledatelje.

Scena: Poruka čitateljima portala Scena.hr?
Gledajte Hrvatsku televiziju, slušajte Hrvatski radio! Kao javni medijski servis naš je program okrenut ne samo zabavi, već možete nešto i naučiti i informirati se.

Foto: Press HRT