fbpx

Robert Prosinečki: U svojoj karijeri ne bih ništa mijenjao

Zagreb…

– Imao sam velike sreće što sam igrao za dva najveća kluba današnjice, Real Madrid i Barcelonu. Puno mi je značio i dolazak u Dinamo, to mi je omogućilo da osnujem obitelj. Mogao sam neke stvari napraviti bolje, a neke i gore, ali u svojoj karijeri ne bih ništa mijenjao! – rekao je Robert Prosinečki.
Robert Prosinečki legenda je hrvatskog nogometa. Igrač koji je dominirao svojom kontrolom lopte i pregledom igre, kao veznjak jedan je od najzaslužnijih za veliki rezultat Vatrenih u Francuskoj 1998. Žuti je tijekom karijere igrao za više od deset klubova, a svoju bogatu karijeru komentirao je u emisiji Utakmica života.
– U 36. godini sam osjetio da više ne ide, da više ne mogu kao prije i morao sam odustati od nogometa. Nije mi to lako palo, od rane dobi nogomet je bio jedino što sam znao. Međutim, ostao sam u nogometu jer sam shvatio da se u nogometu najbolje osjećam – dodao je Robert Prosinečki.
Utakmica života ušla je u posljednju fazu. Finaliste koje su odabrali Igor Štimac, Hrvoje Braović, Dario Krešić i Nemčić očekuje finalna utakmica protiv All star ekipe. Utakmica koja će se odigrati u nedjelju, 10. lipnja na stadionu Hitrec Kacian od 17.00 sati odlučit će koji će od jedanaest finalista potpisati jednogodišnji ugovor s GNK Dinamo i osvojiti novčanu nagradu od sto tisuća kuna. Zadatak im nije nimalo lagan jer s druge strane ih očekuje ekipa igrača s impresivnim domaćim i inozemnim karijerama predvođena Danijelom Pranjićem, Gordonom Schildenfeldom, Jerkom Lekom i Ivanom Bošnjakom.
– Kandidati Utakmice života imaju kvalitetu, ali bitan je i ambijent. Najbolji ambijent koji sam doživio bio je onaj u Francuskoj 1998., i upravo to je bilo presudno za tako dobar rezultat. Kandidatima neće biti nimalo lako. All star ekipa prepuna je iskustva i zato im dajem prednost. Finalistima savjetujem da daju sve od sebe i da se svakako nastave baviti nogometom – zaključio je Robert.
Ulaz na finalnu utakmicu je slobodan. Finalnu emisiju Utakmice života kao i prijenos utakmice uživo možete gledati na HNTV u nedjelju od 16.30 sati.

Foto: Press / HNS – Hrvatski nogometni savez