fbpx

Izložba Crvena – boja strasti u Zagrebu

Kultni predmete u crvenoj boji – Izložba Crvena – boja strasti

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koja se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće. Generalna tema cjelokupnog ovogodišnjeg obilježavanja jest: “Dizajniranje budućnosti. Razvoj, inovativnost. Održivost i ljepota”.
U tom kontekstu, u Zagrebu se upravo postavlja izložba pod nazivom Crvena – boja strasti (tal. “Rosso – il colore della passione”), a održat će se u periodu od 5. do 12. studenog 2020.

Crvena

Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE – ITA – Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem će se predvorju i održati.
– Na izložbi će biti predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera – većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji. Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti niz poznatih talijanskih klasika; npr. kultnu Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju “Vanity Fair”, Martinellijevu stolnu lampu, “vreću” za sjedenje… Svoje poimanje trenutnog stanja u talijanskom i svjetskom dizajnu, s posebnim osvrtom na zagrebački postav, na otvorenju će predstaviti Matteo Ragni; jedan od najnagrađivanijih talijanskih dizajnera generacije i trenutni kreativni direktor niza talijanskih tvrtki. Također, ova je izložba zamišljena i kao svojevrsni hommage nedavno preminulom dizajneru Aldu Brovarone, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu. S osobitim zadovoljstvom najavljujemo kako je ovo tek jedno u nizu događanja koja nam slijede narednih mjeseci u području talijanskog dizajna i ljepote, u organizaciji Veleposlanstva Italije u RH, Talijanskog instituta za kulturu i ICE-a – Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu – poručuju organizatori.

Crvena

Izložba Crvena – boja strasti se održava u predvorju Talijanskog instituta za kulturu, Preobraženska 4, i ostaje otvorena do 12. studenog 2020. Ostvarena je u suradnji sa Zagreb Design Week-om a može se posjetiti svaki radni dan od 9.00 sati do zatvaranja; ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 16.30 sati, srijedom u 17.30 sati i petkom u 14.00 sati.
Ulaz je besplatan.

Foto: Press