fbpx

Premijerno: Crnohumorna komedija Moderna Afrodita

Moderna Afrodita teatra Studio 9

Autorska predstava Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, dvojbama, strahovima i predrasudama koje ženama nameću suvremeni način života i sredstva globalne komunikacije, ali i mi žene same jedne drugima.

Moderna Afrodita

U ovoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom tog umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali ipak po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih obrazaca.

Moderna Afrodita

Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, uspješna poslovna žena, majka i domaćica. Ona je svetica i kurva – žena, majka, kraljica.

Protagonistice predstave Moderna Afrodita dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene (Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić), koje se slučajno susreću na nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom wellness programu, koji obećava fantastično preobražavajuće iskustvo, te može riješiti sve njihove životne probleme.

Spletom okolnosti prisiljene na suradnju, one polako skidaju socijalne maske i otkrivaju svoja prava lica i životne priče, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preokreta.

Tko smo ili što smo, s pozicije povijesno objektiviziranog, muškarcu podređenog slabijeg spola, danas mi žene? Što je to nama zaista „naša borba dala“? Živimo li i dalje u isključivo (doduše vješto ušminkanom) muškom svijetu… Tko je i što je žena ženi danas i mora li žena ženi biti vuk?

Otisnite se s nama na transformirajuće životno iskustvo koje će vas natjerati da se smijete do suza i plačete od smijeha – poručuju organizatori.

FUN FACT: Ova predstava ko-autorsko je djelo dviju samostalnih umjetnica, glumica Katarine Arbanas i Karmen Sunčane Lovrić, čija je kreativna suradnja upravo iznimka koja potvrđuje „pravilo“ o kojem predstava progovara.

Naime, njih dvije kao kolegice, spojene su na nesvakidašnji način – upoznao ih je kolega glumac Mladen Vujčić, od kojeg je Katarina bivša supruga, a Karmen, u trenutku upoznavanja, njegova djevojka. To ih uopće nije spriječilo da se između njih dvije rodi predivno prijateljstvo, suradnja i kolegijalnost, te svojim primjerom demonstriraju kako žena ženi ne mora biti vuk, već upravo suprotno.

Premijera – Moderna Afrodita: 11. studenog 2021. godine, 20.00 sati – KUM (Kazalište u Močvari)
autorice i izvođačice: Karmen Sunčana Lovrić i Katarina Arbanas

Foto: Press – Moderna Afrodita Pero Penx