Premijerno – Studio 9: Ja sam Veronika
By redakcija On 1 pro., 2018 At 11:13 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Ja sam VeronikaKazališna družina Studio 9 predstavlja predstavu ‘Ja sam Veronika‘, koja je premijerno na programu u Kazalištu KNAP 17. prosinca 2018. godine s početkom u 20.30 sati. Autorsko-glumački tim čine Karmen Sunčana Lovrić i Mladen Vujčić, kreator glazbe je Ognjen Jovanović, dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić, a kostimografiju potpisuje Koraljka Karabotić-Milovac.
Ova atmosferična, napeta, emocijama Ja sam Veronikanabijena drama s elementima komedije i apsurda, utemeljena na opipljivom spletu glumačke suigre, žive glazbe, svjetla i projekcije, vodi Vas preko ruba realnosti, u ludnicu jednog uma. Drastičan čin oduzimanja vlastitog života Veroniku dovodi na put samospoznaje; iz besmislene rutine i ogorčene svakodnevice ka upoznavanju vlastitog nesvjesnog, individualnog i univerzalnog. Zašto živimo kad od začetka kročimo na put koji neminovno vodi ka smrti? Koji je smisao života i vrijedi li uopće živjeti? Na sva ova pitanja Veronika traži odgovore u predstavi koja otvara univerzalna pitanja egzistencije, slobode, pripadnosti i identiteta.
Ilustraciju za plakat predstave Ja sam Veronika izradio je Mate Lovrić, dizajn plakata Maja Maar, a fotografije Silvija Dogan. Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture, a nastala je u suradnji s Kazalištem KNAP i Plesnim centrom Tala.
STUDIO 9 je umjetnička organizacija iz Zagreba. Osnovali su je akademski glumac i lutkar Mladen Vujčić i profesionalna glumica Karmen Sunčana Lovrić. Predstava ‘Ja sam Veronika’ je njihova prva suautorska, te peta profesionalna glumačka suradnja.

Foto: Press – Silvija Dogan

comment closed