fbpx

Varaždinski kvartet na 62. Splitskom ljetu

Split…

Pop i rock standardi u izvedbi kvarteta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Varaždinski kvartetKoncertnoj publici 62. Splitskog ljeta Varaždinski kvartet će danas, 11. kolovoza s početkom u 21,30 sati, na Kaštilcu ponuditi neubičajenu i atraktivnu formu obrade pop i rock standarda. Sastav u kojem danas djeluju akademski glazbenici Marko Jerbić i Anđelko Ilčić na violini, Ana Trnjar na violi i Davor Gluhak na violončelu, prisutan je na glazbenoj sceni još od 1999. godine, nastavši u gradu duge tradicije komorne glazbe iz jezgre Varaždinskog komornog orkestra. Danas muziciraju na koncertima diljem Hrvatske i Europe, te održavaju koncertnu sezonu u rodnom gradu.
Večer koju je pripremio Varaždinski kvartet bit će obojana poznatim melodijama: na programu su, između ostaloga, ‘Strangers in the Night’ Franka Sinatre, ‘Sweet Child of Mine’ Guns N’ Roses, ‘Perhaps’ Doris Day, ‘Isn’t She Lovely’ Steviea Wondera, ‘Wonderful Tonight’ Erica Claptona, Stingova ‘Every Breath You Take’, ‘Viva La Vida’ Coldplaya, ‘Sweet Dreams’ Eurythmics… što zasigurno obećava dobru zabavu i onima kojima komorna glazba inače nije prvi glazbeni izbor.
Ulaznice, po cijeni od 60,00 i 80,00 kuna, dostupne su na blagajni HNK Split, na web stranicama Splitskog ljeta te na ulazu u Kaštilac pola sata prije početka koncerta.

Foto: Press