Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček ‘Dvoje’
By redakcija On 26 sij., 2018 At 01:11 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Premijera…

Bojana Gregorić Vejzović i Dražen ČučekU petak, 9. veljače 2018. godine s početkom u 19.00 sati, u novom prostoru teatra Exit na programu je premijera predstave ‘Dvoje‘ Matka Raguža. Teatar EXIT na kazališnu scenu donosi komad Dvoje jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Jima Cartwrighta, i to na novoj lokaciji; u Studiju EXIT.
Teatar EXIT otvorio je komornu scenu u Gundulićevoj 37/1 pod nazivom Studio EXIT koja prima svega 48 gledatelja što ju trenutno čini najmanjom kazališnom scenom u Zagrebu, a premijera predstave Dvoje samo je početak jedne nove kazališne avanture Teatra EXIT. U predstavi glume Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček.
O PREDSTAVI DVOJE:
Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čučekljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo.
Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest.
Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.
Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café- barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.
O AUTORU:
Bojana Gregorić Vejzović i Dražen ČučekJim Cartwright višestruko je nagrađivan dramatičar čija su djela izvođena širom svijeta i prevedena na više od trideset pet jezika. Piše za film, televiziju i radio, a njegovi su komadi uvršteni u repertoar kazališnih kuća kao što su The National Theatre, The Royal Court Theatre te postavljeni na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayju. Autor je kazališnih komada: Road, Bed, Two, The Rise and Fall of Little Voice, Eight Miles High, Prize Night, Hard Fruit, Mobile Phone Show, Ancient Secret of Youth, Two 2, kao i scenarija za film i televiziju: Road, Vroom, Wedded, June, Vacuuming Completely Nude in Paradise, Strumpet, Johnny Shakespeare i King of the Teds s Alison Steadman, Brendom Blethyn i sir Tomom Jonesom u naslovnim ulogama. Sveučilište u Boltonu dodijelilo mu je počasni doktorat, a njegovo ime nosi jedna od zgrada škole Harper Green koju je pohađao u mladosti. Drame su mu uvrštene u školske i sveučilišne kurikule te su od 1986. godine stalno dostupne u tiskanim izdanjima.

DVOJE
Tekst: Jim Cartwright
Režija: Matko Raguž
Igraju: Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček

Premijera u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) – petak 9.2. 2018. u 19h i u subotu 10.2. 2018. u 19h.
REPRIZE: 11. i 12.2. 2018. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište).
Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT i pola sata prije predstave u Gundulićevoj 37/1

Tekst: Jim Cartwright
Režija: Matko Raguž
Prijevod: Tomislav Kuzmanović
Igraju: Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček
Saksofonist: Jakša Jordes

Autorski tim:
Kostimi: Marita Ćopo
Glazba: Willem Miličević
Oblikovanje svjetla i projekcije: Deni Šesnić
Dizajn propagandnog materijala: Marin Mimica i Bojan Kanižaj
Fotografije: Luka Pešun
Majstor svjetla: Dragan Micić
Majstor tona: Dino Kraljeta
Organizacija, promocija i prodaja: Vedrana Reberšak, Gordana Miličević, Mirela Lautar i Eva Lukić
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž

Foto: Press

comment closed