fbpx

Video: Komedija Ritina škola u Maloj sceni

Zagreb..

Posebna pogodnost za zagrebačke izvedbe – 25% popusta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ritina školaU petak 27. siječnja 2017. godine s početkom u 20.00 sati, u kazalištu Mala scena, na programu je hit komedija Ritina škola, kazališta Planet Art.
O predstavi:
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…
Ritina škola‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Domaća verzija s Natašom Janjić kao Ritom i Markom Torjancem kao Pravdanom postala je najgledanija i najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle dvije sezone. Smještanjem radnje u Hrvatsku, priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija, a pred nas postavlja pitanje što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. . .
U ovoj dinamičnoj komediji punoj iskričavog inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekima od njih gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave Ritina škola.

Prijevod, prilagodba, scenografija i režija: Marko Torjanac
Pomoćnica režije: Nataša Janjić
Kostimograf: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Snimatelj: Hrvoje Felbar

Posebna pogodnost za zagrebačke izvedbe:
– ostvarite 25% popusta kupnjom ulaznica u Funk Clubu, Tkalčićeva 52. Uz popust u Funk Clubu očekuje Vas i piće dobrodošlice!
Rezervacije: 01 468 3352 i 01 468 3373

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=w67bXi9ph48[/embedyt]