fbpx

Premijera: Čovječja ribica

Zagreb…

Čovječja ribicaU utorak, 06.ožujka 2018. godine s početkom u 19.00 sati, na programu Scena Vidra je premijera predstave Čovječja ribica. U predstavi glume Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko i Vojin Perić.
Priča o čovječjoj ribici, vodi i slobodi
– Jeste li ikad čuli vodu kako žubori priču, kako u svoje biserje i hlađe poziva slike pored kojih teče i nosi taj neponovljivi kaleidoskop u špiljsko carstvo, u naj dubline u kojima je tako tiho i tako mračno da se i snu spava – jeste li?
Jeste li čuli za čovječju ribicu, tajanstvenu malu endemicu, koja živi daleko od svih, okružena stalaktitima i stalagmitima, alergična na svjetlo i istraživače koji je stalno traže, a ustvari je kraljevskoga roda – vodozemka, crem dela cremka, a u priči koju ćemo vam ispričati nosi poruku, duboku kao voda i špilja u kojoj živi?
DOBRO DOŠLI!
Ovo je uvod u vodu, a voda će nas, zajedno sa zlatnom ribicom Željkom voditi kroz priču, u kojoj nas čeka jedna djevojčica Vida, račić Štipko, šišmiš Šuško i puno vodenih mjehurića koji posvuda nestašno pršću, špricaju i pljušću, kao mali slatki poljupčići za laku noć. Lik kojega nećete vidjeti, ali ćete osjetiti svu njegovu, zapravo njenu ljepotu, zove se sloboda i ona će, kao jedna od najvećih vrijednosti postojanja, svojom sveobuhvatnošću usrećiti sve likove priče, kao i sve one koji će priču gledati.
Ne pada mi na pamet da vam otkrivam najdublje tajne priče, ali vas prepuštam vodi, Željku, zlatnoj ribici, jednoj djevojčici i čovječjoj ribici da vas povedu u carstvo gdje je sunce prije mnogo godina reklo – ovo je bez-dan, ali gdje mašta može svašta, pogotovu kad je smisli glava dječja, pa sve postane Sloboda nečija – Vojin Perić.

Scena Vidra
Vojin Perić: Čovječja ribica
Kazalište slijepih i slabovidnih Novi Život
Vojin Perić
Čovječja ribica
redateljica Petra Radin
scenografija, kostimografija, rekviziti i lutke Sara Lovrić – Caparin
autor glazbe Željko Špoljarić
Lullaby (Uspavanka) Johannes Brahms
oblikovatelj svjetla Nenad Lalović
koreografkinja Maja Kovač
vizualni identitet predstave kuna zlatica
igraju:
voda, mama – Dajana Biondić
djevojčica Vida – Suzana Bliznac
čovječja ribica – Milenko Zeko
zlatna ribica Željko, račić Štipko – Vojin Perić

Foto: Press