fbpx

Snimi svoj film – postani Hitchcock. Upisi u tijeku!

Zagreb…

U tijeku je upis u filmsku i video radionicu ‘Snimi svoj film – postani Hitchcock’

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Snimi svoj film – postani HitchcockCentar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane za filmsku umjetnost da se prijave na filmsku i video radionicu Snimi svoj film – postani Hitchcock. Upisi traju do 12. listopada 2018. godine svakim radnim danom od 9 – 16.00 sati. Početak radionice je 15. listopada u trajanju od dva mjeseca, a redoviti termini su ponedjeljak i srijeda od 20.30 do 22.00 sati.
Voditelj radionice je Vedran Mihletić profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Filmska i video radionica namijenjena svim uzrastima, a program je posebno koristan srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se baviti filmom i videom. Svrha programa jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad potaknuti sadašnje i buduće vlasnike video opreme na kreativan i zanatski relevantan pristup oblikovanju ambicioznijih audiovizualnih projekata. Ovladavši temeljnim znanjima video i filmskog rukopisa svaki će pojedini autor amater biti inspiriran za kreativni pristup stvaranju filmova.
Nakon 16 termina teoretskih predavanja i radionica polaznici po pripremljenim scenarijima, uz mentorski nadzor voditelja, snimaju vlastiti film te ga montiraju u profesionalnom montažnom studiju.
Na završnoj projekciji predstavljaju svoj rad javnosti. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu. Dio predavanja će se realizirati na ADU.
Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.

SPISAK PREDMETNIH JEDINICA:
O filmskom i video mediju
Filmske i video forme i žanrovi
Temelji filmske režije
Temelji snimanja
Temelji montaže
Zvuk na filmu i videu
Filmska glazba
U potrazi za temom
Kako napisati scenarij
Kako raditi s glumcima
Kako producirati video film
Projekcije profesionalnih video filmova
Oblikovanje scenarija za zadani rad
Priprema snimanja i obrade
Projekcije proizvedenih video radova

Foto: Press