fbpx

Premijerno izvedena predstava Timm Thaler ili prodani smijeh

Zagreb…

Timm Thaler ili prodani smijehU zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja održana je svečana premijera predstave Timm Thaler ili prodani smijeh. Prema romanu njemačkog autora Jamesa Krüssa predstavu je režirao Rene Medvešek u suradnji s dramaturginjom Jelenom Kovačić.
Premijeru predstave koja donosi univerzalnu poruku o važnosti očuvanja unutarnje slobode, kao i vrijednosti i vrlina koje su nezamijenjive i koje trebamo sačuvati pod svaku cijenu nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske kao što su Tamara Vrdoljak, Ivana Starčević, Sven Medvešek, Sanja Pilić, Ana Lederer, Ana Vučak Veljača, Ante Krstulović, Nada Gačešić-Livaković, Božidar Koščak, Mateo Videk, Slavko Juraga, Krunoslav Klabučar, Alfi Kabiljo, Krunoslav Šarić i brojni drugi.
prodani smijehU naslovnoj ulozi predstave predstava Timm Thaler ili prodani smijeh je Matija Čigir, u ulozi baruna Garva je Ivan Horvat, a Luka Bulović glumi Krešmira, novinara koji će pomoći Timmu u njegovoj potrazi. U ostalim ulogama su Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas, Jure Radnić, Silvio Mumelaš, Aleksandra Naumov, Paško Vukasović, Sanja Hrenar, Kruno Bakota.
Dramaturginja predstave je Jelena Kovačić, glazbu je izabrao i skladao Matija Antolić, kostime je osmislila Doris Kristić, a scenografiju Tanja Lacko, dok je rasvjetu oblikovao Aleksandar Čavlek. Grafička dizajnerica je Jelena Đanko, a scenski slikar je Aleksandar Bezinović. Autor plakata predstave je Zdenko Bašić.
A intervju s redateljem predstave Reneom Medvešekom pročitajte na linku.
Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina. U kazalištu Trešnja na rasporedu je 23. i 24. ožujka 2019.

Foto: Press – Luka Šangulin/Damil Kalogjera