fbpx

Teatar Exit: Prve predstave u 2021. – Fešta i Tiha noć

Teatar Exit

– Nakon gotovo tromjesečne pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, Teatar EXIT vraća se u dio zagrebačke kulturne i kazališne ponude. Na repertoaru su dvije najnovije predstave koje se izvode na dvije lokacije kroz dva vikenda – poručuju iz Teatra.

Riječ je o predstavi “FEŠTA” koja igra u Teatru EXIT te predstavi “TIHA NOĆ” čije se izvedbe održavaju u Studiju EXIT.

EXIT

– Ako vam je dosta pandemije, prepustite se predstavi „FEŠTA“ koja će vas odvesti 5 godina u budućnost iz koje će se na pandemiju gledati s barem malo smijeha. Naime, predstava je koncipirana kao proslava 5. godišnjice braka bračnog para Josipe i Josipa koji su organizirali tematsku zabavu pod maskama kao sjećanje na svoje vjenčanje 2020. godine. Par će vam na proslavi otkriti sve o sebi i svom odnosu – i ono što su planirali i ono što nisu. Publika pritom neće samo svjedočiti njihovim pričama, nego će biti i dio njih. O čemu se točno radi, najbolje ćete provjeriti ako osobno dođete na ovu neobičnu proslavu godišnjice braka 20.3. (sub) i 26.3. (pet) u 20 sati u Ilicu 208. Predstava je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine koji ujedno i glume u predstavi, dok je umjetnička savjetnica na projektu bila Anica Tomić – kažu iz Teatra.

EXIT

– U Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) na repertoaru je „TIHA NOĆ“, predstava u izvedbi Franje Dijaka te režiji Matka Raguža. Predstava progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja stavljenih u kontekst Božića. Iako najprigodnija za božićno vrijeme, priča je to koja ima dublju pozadinu i koja se proživljava u svakom dijelu godine pa tako i u vrijeme Uskrsa koji nam se bliži, a čiji su zahtjevi i okolnosti vrlo slični onim božićnim. Bitka je to sa samim sobom koja se vodi neprestano, a kako ju je na Badnjak vodio Bruno, glavni junak ove priče, možete vidjeti u subotu 20.3. i 27.3. u 19 sati u Gundulićevoj 37/1 – zaključuju iz Teatra.

Ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT 20.3. i 26.3. od 18 do 20 sati. Ulaznice za predstavu “TIHA NOĆ” dostupne su i na dan izvedbe u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) od 18 do 19 sati, gdje je moguće isključivo gotovinsko plaćanje.

Foto: Press – Exit, Neno Mikulić, Josip Dolovčak