fbpx

Paolo Tišljarić: Kod Peregrinovih je kruna našeg rada

Zagreb…

Trešnja otvara program za mlade autore: Prva premijera o hijerarhiji i erotizmu u suvremenoj obitelji u režiji Paola Tišljarića

Paolo Tišljarić, Kod Peregrinovih

Paolo Tišljarić, Kod Peregrinovih– Rad na praizvedbi teksta uvijek je intrigantan koji iz pisanog medija počinje lagano oživljavati na sceni, što je vrlo uzbudljivo. Valentina i ja smo kolege s Akademije, dobro se poznajemo i imamo sličan ukus, pa je ova predstava svojevrsna kruna našeg rada. Zahvalan sam Kazalištu Trešnja što je prepoznalo potrebu za pružanje produkcijske platforme mladim autorima – rekao je Paolo Tišljarić uoči premijere predstave ‘Kod Peregrinovih‘.
Pravi teatar (od)uvijek vapi za mladim pokretačkim snagama koje unose osvježenje i novine te svojom kvalitetom zaslužuju mjesto na daskama koje život znače.
Stoga je Kazalište Trešnja odlučilo, u ritmu jednom mjesečno, svoj četvrtak posvetiti mladim redateljskim i glumačkim talentima i postati produkcijskom platformom za njihovu afirmaciju, a program ‘Četvrtak u Trešnji‘ 17. studenog 2016. godine otvara prva premijera, predstava ‘Kod Peregrinovih’ u režiji talentiranog i hvaljenog redatelja Paola Tišljarića.
Kod PeregrinovihTek u ranim 20-ima Paolo Tišljarić pažnju je privukao radeći kao asistent renomiranim kazališnim redateljima, kao i režijom impresivnog broja predstava poput ‘4 suha stopala’, ‘Garderoba’, ‘Cvilidreta’, ‘Nesporazum’ te prvom predstavom u HNK ‘Nove pustolovine Don Quijotea’, uspjevši u kratkom razdoblju profesionalnog iskustva ‘uvući se pod kožu’ i struke i publike, zahvaljujući svom prepoznatljivu stilu i estetskom izričaju.
Tišljarić je još jednom ‘posudio’ tekst hrvatskog autora, što inače prati njegov rad, i to Marinom Držićem nagrađeni ‘Kod Peregrinovih’ Valentine Galijatović, koji analizira koliko hijerarhija i erotizam vladaju suvremenom obitelji.
Paolo Tišljarić, Kod PeregrinovihŠto se dogodi kada jedna zbirka pjesama posvećena ‘pogrešnom’ muškarcu unese nemir u dosadnu svakodnevicu bračnog para i pokrene bujicu pitanja na koja je teško dati odgovore, otkriva duhovit rasplet te malčice sumoran epilog o banalnosti ljudske naravi.
Glumački kvintet čine iskusna Ivana Boban, ‘pritajeni vulkan’ Luka Dragić te poletni trolist budućeg zvjezdanog statusa – Marija Šegvić, Jure Radnić i Silvio Mumelaš.
Predstava je ‘plod’ suradnje Kazališta Trešnja i Umjetničke organizacije THEARTE, dramaturgija je povjerena Luki Mavretiću, glazbu je skladao K. Glaser, dok je autor scenografije Vanja Magić. Kostime potpisuje Tea Bašić, a za oblikovanje video projekcija zaslužan je Davorin Erceg.

Foto: Press