fbpx

Dizajneri predstavili kolekcije u Zagrebačkom Velesajmu

Dizajneri oduševili prepuni Paviljon 9 Zarebačkog Velesajma

Tri uzbudljiva modna dana uz 11 dizajnera te više od 1000 posjetitelja. Prvu večer otvorili su ELFS sa svojim modnim spektaklom. Drugu večer oduševili su nas genijalni dizajneri BiteMyStyle by Zoran Aragović, Jet Lag, Anamarija Asanović, Igor Todorović i šećer na kraju Ivica Skoko. Zadnji dan su svoje kolekcije prikazali unaesthetik, Martina Herak, M.Fiction, Morana Krklec i DeLight.

Zagreb je za vikend disao u pravom modnom ritmu, a da su ovakve manifestacije itekako važne i potrebne, potvrdilo je prepun Paviljon 9 na Zagrebačkom Velesajmu, brojna poznata lica modne i društvene scene Hrvatske te sjajne kolekcije domaćih i regionalnih dizajnera. Platforma Atelier Green Energy ponudila je još jedno uzbudljivo modno druženje, a posljednji, treći dan, predstavili su unaesthetik, Martina Herak, M.Fiction, Morana Krklec i DeLight.

 

Drugu večer Ateliera otvorio je BiteMyStyle by Zoran Aragović, modnom revijom na kojoj je dominirala estetika kubizma i pop arta – sve ono što ovaj prepoznatljivi modni brand čini onakvim kakav jest.  Inspiriran umjetnošću, Zoran je odlučio kombinirati apstraktnu estetiku i tako u sivilo jeseni i zime unijeti boje. Vrlo nosiva urbana kolekcija sadrži haljine, kapute, bluze, hlače, suknje i jakne te se uspješno igra s različitim tipovima tkanina, uzoraka i boja s upečatljivim i unikatnim detaljima.

JET LAG by Jasmina Arnautović predstavila je kolekciju pod imenom MANHATTAN, za jesen/zimu 022 koja je inspirirana New Yorkom, gradom koji nikad ne spava. U samom  dizajnu prisutan je veliki utjecaj Art Decoa, a kolekcija je namijenjena svim djevojkama i ženama koje odlučno i energično koračaju svijetom te su, uz to, zaljubljenice u modu i u zanimljive modne kombinacije. Patchwork tehnikom spajanja različitih komada tkanine i kože, brokata, baršuna i jeansa osmišljeni su urbani odjevni predmeti, a posebno mjesto u kolekciji zauzimaju komadi izrađeni od kožnate čipke.

Anamarija Asanović se nakon dugo godina vratila na modnu scenu, a inspiraciju za najnoviju kolekciju pronašla je u ženi koja se, prije svega, dobro osjeća u svojoj koži, koja s ponosom nosi svoje obline i koja komade iz ove kolekcije može nositi na sastanku, a kasnije isto obučena može otići i na poslovnu večeru. Lepršavi i ženstveni komadi klasičnih linija, omogućit će ženama da ih mogu nositi i kombinirati godinama, za razliku od prebrze mode koja se mijenja gotovo iz tjedna u tjedan.

-I ja sam majka koja mora izmisliti outfit koji će funkcionirati od jutra do sutra i to mi je bila glavna inspiracija u osmišljavanju nove kolekcije. I dalje su to ženstvene linije i klasični komadi, s idejom da se jedan komad odjeće može nositi godinama, a ne iz tjedna u tjedan, kako je u današnjoj prebrzoj modi. Ono što je za mene bilo uistinu posebno je doći ovdje sa svojim djetetom i zajedno se s njom nakloniti publici nakon revije – poručila je Anamarija Asanović.

Srpski dizajner Igor Todorović godinama je u modnom svijetu, ne samo kao dizajner već kao i modni urednik te stilist. Na Atelier je stigao kao predstavnik Beograd Fashion Weeka, s kolekcijom posvećenoj ženama, pod nazivom VIGOR.  Ova riječ u prijevodu znači energija, entuzijazam i napor, sve ono što je sastavni dio jednog modnog procesa.

-Nakon ovih godina koje su, nadam se iza nas, sa svim različitim pandemijama, htio bih da moda bude tema i zato i riječ VIGOR. Kolekcija je zapravo jedan homage onome što mi radimo u atelijeru godinama unazad. Tkanine koje koristimo za kolekcije i sama izrada kolekcija su na najvećem nivou kvalitete, a to nam je iznimno važno – izjavio je Igor Todorović.

Posljednji od dizajnera izašao Ivica Skoko koji je dugi niz rada i djelovanja na modnoj sceni obilježio i svojevrsnim novim početkom. Nakon cjelogodišnje mini turneje, Ivica se vratio u Zagreb s kolekcijom koja sadrži elemente gotike, drame, punka i rocka. Prikazana kolekcija bila je nadasve dramatična i ženstvena te izrađena od vrhunskih tkanina poput brokata, čipke, svile, s jako puno ručnog rada. Kroz cijelu kolekciju provlači se rekonstrukcija, a prevladavale su crne haljine i elementi zlatnog i srebrnog.

-Neke haljine su se radile i po sedam dana, a u kolekciju sam ubacio par odjevnih predmeta koje nisam dugo prakticirao raditi. Opet sam se zabavio konstrukcijom i detaljima, za razliku od prošle kolekcije koja je bila puno čišća. Vratio sam se panku, rocku, gotici i drami – izjavio je Ivica Skoko.

Posljednji dan svoje će kolekcije predstaviti dizajneri unaesthetikMartina HerakM.Fiction, predstavnice Ljubljana Fashion Weeka, Morana KrklecDeLight.

Partneri drugog izdanja Atelier Green Energy su Pernod Ricard Hrvatska, Geopower grupa, Cotril, Salon Premium, Profokus, Tvornica zdrave hrane, Auto Gašparić, De Longhi, L’Adria i Stega Tisak.

Više informacija može se pronaći na službenim kanalima – Facebook i Instagram stranici te Youtube kanalu.

Foto: Goran Čižmešija