fbpx

Održana svečana premijera filma Glasnije od oružja

Zagreb…

‘Glasnije od oružja’, film je o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu

Glasnije od oružja

Glasnije od oružjaSinoć je u kinu Europa održana svečana premijera dokumentarnog filma ‘Glasnije od oružja‘. Film su predstavili članovi filmske ekipe predvođeni redateljem Miroslavom Sikavicom i producentom Nenadom Puhovskim, ali i brojne osobe s hrvatske glazbene i umjetničke scene koje se pojavljuju u filmu: Zrinko Tutić, Vladimir Kočiš Zec, Aleksandra Kulier, Anja Šovagović Despot, Ksenija Urličić, Hrvoje Hegedušić i drugi.
Oliver MlakarSvečanost je vodio legendarni TV voditelj Oliver Mlakar, a svojim dolaskom premijeru su uveličale brojne poznate osobe: Željka Fattorini, Vesna Spinčić Prelog, Jasmina Nikić, Snježana Tribuson, Tihana Lazović, Čejen Černić, Csilla Barath Bastaić, Pero Kvesić, Zrinko Ogresta, Hrvoje Hribar, Igor Mirković, Goran Dević i Tomislav Jelinčić.

Glasnije od oružja

‘Glasnije od oružja’, film je o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu, a od danas je na repertoaru zagrebačkog kina Europa, splitskog kina Karaman i Kinoteke Zlatna vrata, te neovisnih kina u Dubrovniku, Komiži, Bolu, Imotskom i Daruvaru, a kino-turneja krajem listopada i tijekom studenoga obuhvatit će tridesetak neovisnih kina diljem Hrvatske.

Glasnije od oružja

Film Glasnije od oružja nastajao je tijekom šest godina, za potrebe nastanka filma pregledano je stotine sati privatnog i javnog arhivskog videomaterijala, u finalnu verziju uvršteno je čak 60 pjesama, a samo rješavanje autorskih prava trajalo je više od godinu dana. Tijekom istraživanja i nastanka filma ekipa filma razgovarala je s brojnim autorima domoljubnih pjesama i njihovim izvođačima, raznim svjedocima i akterima vremena, televizijskim urednicima i novinarima, producentima, glazbenim kritičarima, povjesničarima te muzikolozima. U filmu sudjeluju Zrinko Tutić, Josipa Lisac, Vera Svoboda, Josip Ivanković, Mladen Kvesić, Davor Gobac, Boytronic, Sandra Kulier, Mario Pešo, Borut Šeparović, Miroslav Lilić, Ante Perković i brojni drugi.

Foto: Press