Goran Bregović: Porin je lijepa nagrada!
Piše: redakcija On 29 stu., 2015 At 12:13 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Bregoviću uručili Porin za posebna dostignuća u glazbi

Goran BregovićGoran Bregović nagradu je dobio na sinoćnjem koncertu u Zagrebu gdje je Bijelo dugme proslavilo 40 godina karijere. Statuu Porina za posebna dostignuća u glazbi (Special Merit Awards), koju je osvojio na dodjeli hrvatskih glazbenih nagrada u ožujku, uručila mu je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina. Oduševljeni glazbenik zahvalio se podignuvši kipić u zrak.
– Nisam dobio puno nagrada u životu, ali ovo malo što sam ih dobio su mi drage. Porin je Goran Bregovićlijepa nagrada i mislim da je dobro što sam se našao u tom društvu – rekao je Bregović.
Autor i producent te frontmen benda Bijelo dugme nagradu je zaslužio zbog iznimnog doprinosa glazbi ne samo u regiji nego i u svijetu. Posljednja dva desetljeća Bregović je iznimno popularan u Europi gdje je surađivao s mnogim zvijezdama poput Cesárie Évore, rokera Iggyja Popa, kantautora Scotta Walkera, izraelske pjevačice Ofre Haze, Turkinje Sezen Aksu te poljske zvijezde Kaje. Sarajevski glazbenik sedmi je umjetnik koji je osvojio Porinovu nagradu “Special Merit Award”. Prije njega dobili su je osnivač benda Pink Floyd, Roger Waters, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz.

Foto: Damil Kalogjera

comment closed