fbpx

Ecija Ojdanić na daskama kazališta From the Rose Street!

Gostovanje…

Kazalište Moruzgva osvaja Moldaviju s predstavom ‘Bobočka’

Ecija OjdanićNa poziv Ministarstva kulture Republike Moldavije i 6. Internacionalnog kazališnog festivala u Kishinevu, Moldavija, Ecija Ojdanić 27. studenog gostuje s predstavom ‘Bobočka‘ na daskama kazališta ‘From the Rose Street‘. Festival u Moldaviji ‘Moldefest.rampa.ru’ okuplja kazališne skupine iz nekoliko zemalja, a uz Hrvatsku će sudjelovati: Moldavija, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Gruzija, Kazahstan, Njemačka, Izrael, Poljska, Tadžikistan, Makedonija, Italija i Estonija.
Publika će u nekoliko dana imati priliku vidjeti najbolje predstave različitih žanrova te će moći pratiti različite interpretacije klasičnih djela i predstave potpisane od suvremenih autora. Svaka zemlja koja sudjeluje imati će priliku pokazati svoje predstave, time pružajući širok raspon tradicija, stilova i načina izvođenja. Na samom festival održati će se i tečajevi uz sudjelovanje iskusnih redatelja, dramatičara i kazališnih kritičara.
Putovanje u Moldaviju omogućila je zaklada Hrvatska kuća, a predstavljanje hrvatske kulture na ovom festivalu ojačati će međunarodne kulturne veze i pomoći u izgradnji dijaloga između naroda te stvoriti nove prilike za buduće generacije.

Foto: Press