fbpx

Ante Dabo: U planu je da se u Novalji do 2018. godine izgradi kazalište

Novalja nije samo Zrće…

Projekt izgradnje kulturnog centra je gotov. Čekamo da se pokrenu EU fondovi. Vrijednost projekta je između 10 i 12 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Novalje za portal Scena.hr

Ante DaboGradonačelnik Novalje Ante Dabo jučer je bio na predstavljanju programa kazališnog festivala 11. Novaljski trijatar u zagrebačkoj Gavelli. Umjetničkom direktoru festivala Goranu Grgiću velika je želja da osim domaćih predstava u Novalji ugosti i kazališta iz inozemstva. No da bi Novalja postala i kulturna međunarodna destinacija, i to ne samo ljeti, grad bi trebao dobiti svoje kazalište. Gradonačelnik Dabo ističe da je prvi korak prema tom cilju uređenje Lunjskih maslinika, projekt vrijedan milijun i pol kuna.
Ante Dabo– U Lunjskim maslinicima napravili smo najljepšu pozornicu, jedan amfiteatar. To je prekrasan ambijent – objasnio je gradonačelnik Novalje. No za portal Scena.hr Dabo otkriva kako je u planu da se u Novalji do ljeta 2018. godine izgradi i kulturni centar.
– Treba nam jedna lijepa dvorana kako bi mogli imati predstave i zimi i ljeti, bez obzira na vremenske prilike. Projekt izgradnje kulturnog centra je gotov. Čekamo da se pokrenu EU fondovi, a taj projekt je vrijedan Ante Daboizmeđu 10 i 12 milijuna kuna – objasnio je gradonačelnik Novalje. Dodaje kako Novalja nije samo Zrće, a izgradnjom kulturnog centra mještanima otoka Paga te turistima mogao bi se ponuditi kvalitetan kazališni i umjetnički program cijele godine.

Foto: Scena.hr