fbpx

Pridružite se: 20. Naj, naj, naj festival posvećen vršnjačkom nasilju

Zagreb…

Za tjedan dana počinje 20. Naj, naj, naj festival

festival– Ove godine posebno slavljeničko 20. izdanje međunarodnog Naj, naj, naj festivala, kako i dolikuje jubilarcu, bit će potpuno drugačije od svih dosadašnjih. Održavati će se od 26. veljače do 1. ožujka u sklopu našeg velikog projekta #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja i bit će donatorskog karaktera – poručuju organizatori.
Naj, naj, naj festival i projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja, kojeg su u kampanji podržali brojni poznati (Davor Meštrović, Bruno Petković, Slavko Sobin, Antonija Blaće, David Skoko, Mia Dimšić, Damir Kedžo…) kao i brojne državne i gradske institucije i tvrtke, započinje u srijedu 26. veljače, na Nacionalni dan ružičastih majica, proglašen od Hrvatskog sabora 2017.
festivalUlaznice za svih 6 domaćih predstava Lažeš Melita (GKL Split), Blizanke (KMD Dubrovnik), Bajka o ribaru i ribici (GK Zorin dom Karlovac), Huligan (Mala scena), Vuka se ne bojim ja (Pinklec Čakovec) i Ako kažeš, gotov si! (GK Žar ptica), kao i za dvije inozemne Idemo na pecanje (Španjolska) i Akademija čarobnih tajni (Izrael) u online su prodaji po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Prihod je namijenjen za sufinanciranje školskih projekta protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Bartula Kašića Zadar, OŠ Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Jure Turića Gospić, OŠ Ivana Rangera Kamenica i u OŠ Glina.
festivalOdmah iza svečanog otvorenja predstavom kazališta domaćina Ako kažeš gotov si!, u 12.30 sati, Ivan Dečak, Damir Hoyka, Filip Juričić, Tomislav Jelinčić, Marko Šapit Frano Mašković, Krešimir Dolenčić, Drago Utješanović, Asim Ugljen, Ante Krstulović i Marko Hergešić, igrat će humanitarnu nogometnu utakmicu protiv školske ekipe OŠ Gračani.
Pobjedničku ekipu nagradit će Ina, a nagradni fond također ide u donacije za projekte osnovnih škola u Hrvatskoj.
Tijekom Festivala održavat će se i radionice o vršnjačkom nasilju za djecu i roditelje, koje će voditi psiholozi iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Teme radionica posvećene su cyberbullyingu, gdje prestaje bezazlena dječja igra i počinje nasilje, te rizici koje sa sobom nose suvremene tehnologije (za roditelje) .
Raspored predstava i radionica dostupan je na www.zar-ptica.hr, a za radionice preporučljivo je najaviti se na mail marketing@zar-ptica.
Prvog dana 20. Naj, naj, naj Festivala koji je u cijelosti posvećen vršnjačkom nasilju, izvan konkurencije bit će izveden predstava Nasilje, za nasilje nema opravdanja, autora i redatelja Zijaha Sokolovića.
– Pozivamo vas da nam se i vi pridružite na #naNAJjače i da budete s nama u ružičastim majicama 26. veljače. Prva predstava Ako kažeš gotov si !j počinje u 11.00 sati, zvanična ceremonija otvorenja uslijedit će na kraju predstave nešto iza 12 sati, a potom se selimo u balon pored Žar ptice, gdje se igra utakmica – pozivaju organizatori.

Foto: Press