fbpx

Vili Beroš – Dobra vijest, nema novooboljelih, a imamo četiri oporavljena bolesnika od Covid-19

Hrvatska…

Od jutros nemamo novih bolesnika i dobra je vijest što je jedna dama otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, i sada imamo ukupno četiri oporavljena bolesnika od Covid-19 rekao je Vili Beroš

Covid-19, Vili BerošNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.
– Od jutros nemamo novih bolesnika i dobra je vijest što je jedna dama otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu tako da imamo četiri oporavljena bolesnika, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.
– Pod nadzorom se nalazi 9598 osoba i dobio sam kritike iz Splita od vrijednih ravnatelja i županijskih stožera civilnih zaštite da govorim samo o respiracijskom centru u Zagrebu, ustrojavaju se isti u Splitu, Rijeku i Osijeku. Zahvala i Gradu Zagrebu jer je uspostavio 6 novih ambulanta za bolesnike sa sumnjom za COVID, po dvije ambulante u svakom od 3 doma zdravlja, one rade od 0-24, a broj telefona je 0800 9999 i on funkcionira danas od 18 sati. I sada se javljaju djelatnici na taj telefon – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
– Od subote do danas imamo 45 dojava u smislu nepridržavanja rješenja o samoizolaciji. Jučer tijekom dana i danas tijekom dana preko 20 ljudi je u analizi i opservaciji ovog dijela. Išli smo s prekršajnim nalozima u iznosu od 8 tisuća kuna i drugom kaznom čiji je početni iznos 30 tisuća, onda 60 tisuća pa 120 tisuća kuna. Molim sve da prvenstveno brinu o sebi, ako ne o sebi da im proradi svijest da brinu o okolini u kojoj borave – kazao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Izvor: HZJZ
Foto: Pixabay