fbpx

Humanitarna utakmica u Petrinji: Legende Hrvatske i Slovenije

13. ožujka u Petrinji: Legende Hrvatske i Slovenije

– Naše misli su s ljudima iz Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će im pomoć nogometne obitelji pomoći u svladavanju izazova koje je uzrokovao ovaj razorni potres i da će pridonijeti oporavku petrinjske regije – izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

legende

Neposredno nakon potresa 29. prosinca 2020. godine, s epicentrom kod Petrinje, predsjednik Uefe Aleksander Čeferin razgovarao je s predsjednikom HNS-a i članom Uefinog Izvršnog odbora Davorom Šukerom o načinima pomoći potresom pogođenim područjima.

Na njihovu inicijativu, u Petrinji će 13. ožujka biti odigrana humanitarna utakmica između nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije, prilikom koje će krovna europska nogometna federacija uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu za pomoć područjima stradalima u razornom potresu. Istom prilikom, Hrvatski nogometni savez predat će donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.
Suorganizator humanitarne utakmice legende Hrvatske i Slovenije bit će Slovenski nogometni savez (NZS) na čelu s predsjednikom Radenkom Mijatovićem, koji će se također priključiti akciji prigodnom donacijom.

– Svjedočimo ponovno velikoj solidarnosti i prijateljstvu unutar europske nogometne obitelji. Vjerujem da će pomoć Uefe stići na prave adrese putem Crvenog križa, kao i da će naša pomoć županijskom savezu olakšati povratak nogometa u županiji. Uvjeren sam da je upravo nogomet jedan od najboljih načina da ljudima, posebno djeci, vratimo osmijehe na lica, pa neka i ova utakmica bude znak povratka uobičajenom životu – poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Prijateljska utakmica nogometne legende Hrvatske i Slovenije bit će odigrana 13. ožujka s početkom u 13:00 sati na stadionu Mladosti u Petrinji.

Foto: Press – HNS