fbpx

Aleksander Čeferin u Zagrebu proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Zagreb…

– Drago mi je što UEFA može podržavati ovaj zanimljiv, humanitarni projekt i ulaganje u djecu. Osim zdravlja, bavljenje sportom razvija i druge pozitivne vrijednosti – poručio je Aleksander Čeferin.
Predsjednik Europske nogometne federacije Aleksander Čeferin proglašen je u Zagrebu ambasadorom Sportskih igara mladih. U zagrebačkom hotelu održana je svečanost proglašenja Aleksandera Čeferina, predsjednika Uefe, ambasadorom Sportskih igara mladih, na kojima je nogomet s više od 35.000 djece i mladih najmasovniji sport.
To mu je priznanje uručio dugovječni ambasador Sportskih igara mladih, bivši nogometaš Real Madrida Predrag Mijatović, a ceremoniji je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, njegov suigrač iz redova Kraljevskog kluba.
Među ambasadorima su i kapetan Vatrenih Luka Modrić te drugi proslavljeni nogometaši poput Edina Džeke, Nemanje Matića i Miralema Pjanića, a Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi. Djeca se mogu natjecati u deset sportova, a u rekordnoj 2019. godini okupile su više od 200.000 sudionika u više od 200 gradova.
Na Sportskim igrama mladih sudjelovali su brojni poznati sportaši poput Darija Šarića, Sandre Perković i donedavnog nogometnog reprezentativca, srebrnog Vatrenog Vedrana Ćorluke.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez