fbpx

Nikša Kušelj oduševio koncertom u Dubrovniku!

Ovaj vikend u Kneževom dvoru u Dubrovniku, održana je promocija albuma ‘Berači soli’ i predstavljanje knjige ‘Fleur de sel’ Nikše Kušelja. Koncert nisu propustili brojni Nikšini prijatelji iz javnog života poput: Mara Bratoš, Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Amela Čilić, Andro Vlahušić, Joško i Višnja Juvančić i brojni drugi.
Album nam donosi atmosferu mediteranske glazbe i uvodi nas u svijet slikovitih asocijacija na ljetno kino, Dubrovačke ljetne igre, bose noge, nonu i klavir, akvarij te brodove i luke. Kao rođeni Dubrovčanin Nikša nam dočarava atmosferu Grada kroz sjećanje na svoje djetinjstvo.
Zbirka pjesama se sastoji od tri dijela: ‘Fleur de sel’ dotiče nesvjesno u nama, ‘Rijetki petci i zgužvani ponedjeljci’ čine pjesme o stvarnosti, filmu i kazalištu, dok ‘Festival-karneval-funeral’ otvara stvarnost i realitet oko nas.
Nikša Kušelj poznati je hrvatski glumac. Značajnije uloge ostvario je u filmovima ‘Konjanik’ i ‘Generalov carski osmjeh’, te u seriji ‘Jesen stiže dunjo moja’. Kao član ansambla HNK u Zagrebu istaknuo se u predstavama ‘Prosjačka opera’, ‘Macbeth’ i ‘Konji ubijaju zar ne’. Pobjednik je HRT-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju’ 2008. godine.