fbpx

Arijana Čulina: 2016. bila je lijepa godina, u ovoj želim mir i zdravlje

Glumica…

Arijana u razgovoru za portal Scena.hr priča o ulogama, željama, ponudama, potrošenim licima i životnim fazama

Arijana ČulinaArijana Čulina prošlu godinu pamtit će po prvoj filmskoj ulozi u nagrađenom filmu ‘Ne gledaj mi u pijat’ Hane Jušić, i to nakon više od 30 godina glumačke karijere. Iako je Arijana ostvarila niz zapaženih uloga u serijama te kazališnim predstavama splitskog HNK, igrala s velikanima glumišta poput Borisa Dvornika, tek je lani dobila priliku da pokaže svoju glumačku kvalitetu i na filmu. No bez obzira na to, Arijana je zadovoljna.
– Lijepo je kad čovjek dobije priliku. Drago mi je da je film dobio puno pozitivnih kritika – rekla je Arijana za portal Scena.hr. Dodaje da je prvenstveno glumica, pa joj nije jasno čuđenje nekih pojedinaca koji se pitaju zašto je Hana njoj povjerila ulogu Vere u filmu.
– A koga bi trebala uzeti da igra u filmu, pa valjda glumicu – kazala je Arijana. Glumica kaže da nije dobila ponude za drugi film, ali dodaje da nije niti očekivala.
Arijana Čulina– U filmovima i serijama gledamo stalno ista lica. Mnogi idu na sigurno. Nekako se u Hrvatskoj ne gleda na minuli rad, a nisam niti od onih ljudi koji povlače za rukav zbog angažmana, uloge… Ja sam svjesna da je to tako. No iznenade me kad neki kažu, ona je potrošeno lice. Zar su glumci Meryl Streep i Robert De Niro potrošeni. Ako odigraš dobro ulogu, onda dolaze nove uloge, a uz to idu i nova glumačka lica – ističe glumica. Arijana također smatra da su glumci koji ne žive u Zagrebu malo zakinuti jer kazališta međusobno ne surađuju dovoljno, pa nema puno gostovanja. No Arijana se raduje 2017. godini jer nastavlja s predstavama u matičnom kazalištu, a slijede i gostovanja s filmom ‘Ne gledaj mi u pijat’.
– Po švicarskom psihologu Carlu Jungu, čovjek u životu prolazi kroz četiri faze. Prva je faza sportaša kad razmišljamo o sebi, imamo opsesiju fizičkim izgledom. Druga faza je ratnička, kad djeluješ i gradiš. Treća faza je faza obračuna sa samim sobom i gledaš kako poboljšati život, a ja sam u posljednjoj, duhovnoj fazi. Tako da si u ovoj godini želim mir, ljubav i zdravlje. Ne očekujem Oscara. Čovjek treba biti duhovno ispunjen i onda je sretan. I želim da svima nama bude bolje – objasnila je simpatična glumica, koja se osim u glumi ostvarila i u književnosti, slikarstvu, stand up komediji i solo pjevanju.

Foto: Press arhiva, Arijana Čulina priv. album