Premijera: Sjećanje vode – Muškarci u paklenom trokutu sestara
By redakcija On 8 stu., 2017 At 10:00 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Ludens teatar…

Ovog vikenda publika u Koprivici će moći uživati u novoj predstavi ‘Sjećanje vode’ Ludens teatra

Sjećanje vode

Jedanaestu sezonu u Ludens teatru otvara nova predstava ‘Sjećanje vode‘ u režiji Franke Perković. Radi se o tekstu Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier.
Sjećanje vodeSvečana premijera zakazana je za 11. studenog 2017. godine, dok će koprivnička publika predstavu moći pogledati već 12. studenog s početkom u 20.00 sati u Domu mladih. Prva repriza bit će ujedno i prva kazališna predstava u Koprivnici prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, koje će pomoću uređaja za audio deskripciju moći pratiti
predstavu. Uređaji su u Koprivnicu stigli povodom devetog Festivala prava djece u organizaciji udruge Alternator.
Predstava govori o tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima. Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan. Njihova su sjećanja varljiva, ponekad razorno bolna, ponekad razorno smiješna, no i suze i smijeh ostvaruju svoju katarzičnu funkciju i pomažu trima ženama da ponovo uspostave zagubljenu bliskost.
U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić te Ivan Grčić.
Ulaznice za prvu izvedbu predstave ‘Sjećanje vode’ mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu, na portalu Ulaznice.hr te u uredu Ludens teatra (Doma mladih/1. kat). Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna.

Foto: Press

comment closed