fbpx

Singlom Tvoje lice se promijenilo Detour najavljuje četvrti album

10 godina putovanja…

Radi se o albumu na kojem je odabrano deset skladbi koje čine presjek Detourovog rada

Detour– Napravili smo veliki zahvat u aranžmanu i zvuku pjesme pojačavši bazu puhačima, gudačima i perkusijama što je uz novi vokal naše Gine pružilo potpuno novo čitanje skladbe – objašnjava glazbenik Nenad Borgudan. Singlom ‘Tvoje lice se promijenilo’ Detour najavljuje četvrti album ‘detour10‘, koji će svoju koncertnu promociju doživjeti 19. studenog u Zagrebu. Koncert je dio velikog slavljeničkog koncerta ‘Detour i gosti – 10 godina putovanja‘. Godinu u kojoj su poharali radijski eter s pjesmom Detour‘Zaljubila sam se’ završit će na najbolji mogući način: novim singlom, novim albumom i velikim koncertom.
– Radi se o albumu za koji smo odabrali deset skladbi koje zapravo čine presjek našeg rada i prvih triju albuma, među kojima su i neke koje nisu imale status singla. S novim osvježenim aranžmanima namjera nam je približiti pjesme onome što danas čini zvuk Detoura – kazao je Nenad.
Pjesma ‘Tvoje lice se promjenilo’ predstavlja i prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat Ivana Babić. Pjesma ne spada u pjesme s Detourovih diskografskih izdanja, već datira iz 2004. dok je grupa djelovala pod imenom Yammat i izvorno se nalazi na Yammatovom albumu ‘Plan B’. Pjesma je po prvi put dobila i svoj video broj u režiji Tomislava Brđanovića.

Foto: Barbara Repe – Press