Arijana Čulina: Umjetnost je moj bijeg iz banalnosti

Za Scena.hr…

Arijana je sjajno odigrala ulogu Vere u nagrađenom filmu ‘Ne gledaj mi u pijat’ redateljice Hane Jušić

Arijana Čulina– Ponosna sam jer sam sudjelovala u takvom projektu. Ponosna sam na nagradu i drago mi je da sam bila ta mala kap u filmu – rekla je umjetnica Arijana Čulina za portal Scena.hr. Film ‘Ne gledaj mi u pijat’ redateljice Hane Jušić osvojio je nagradu Fedeora za najbolji europski film  u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Arijana u filmu igra Veru. Uloga Vere je izuzetno slojevita, ali Arijana ju je sjajno odigrala. Ušla je u kožu žene koja se pomirila sa životom, žene koja je odustala od sebe.
– Vera je majka, supruga, odgaja djecu, kuha, čisti, ali sve nekako radi po špranci. Kao da je izbrisala sebe. Vera je izgubila i strast u braku. Jedna izuzetna uloga tipično – ne tipične dalmatinske žene – otkrila je Arijana za portal Scena.hr. Za ulogu Vere, Arijana je Arijana Čulinamorala skratiti i potamniti kosu. Arijana je odigrala puno kazališnih uloga. Od televizijskih joj je možda najpoznatija uloga Milijane u seriji ‘Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo’, a tu su i serije ‘Novo doba’, ‘Cimmer fraj’, ‘Ptice nebeske’, ‘Ruža vjetrova’ … Kaže da se u glumu zaljubila još kao djevojčica. Prvu nagradu za recitaciju osvojila je već sa šest godina. No to nije zadovoljilo Arijanu, pa se uz glumu posvetila pisanju, pohađala je glazbenu školu – solo pjevanje, a slikarstvo je također njezina velika ljubav. Arijana je kompletna umjetnica i uvijek puna inspiracije.
– Umjetnost je moj bijeg iz banalnosti. Umjetnost daje smisao životu, ako život ne da smisao – objasnila je. Arijaninu karijeru je obilježila i legendarna Goge Bjondina i kaže da je upravo ta uloga jedna od najzahtjevnijih uloga koje je odigrala. Goge Bjondina je otvorila vrata stand up komediji u Hrvatskoj. A uloga u nagrađenom filmu ‘Ne gledaj mi u pijat’ odlična je najava za fantastične uloge koje ovu umjetnicu tek čekaju.

Foto: Arijana Čulina priv. album