fbpx

HNK u Osijeku tri nagrade NHG 2016.!

Zagreb…

HNK u OsijekuSinoć je u HNK u Zagrebu održana 24. dodjela ‘Nagrada hrvatskog glumišta 2016.‘. Voditelji programa Aleksandar Bogdanović, Aljoša Čepl i Duško Mudrinić glumci sa stalnim angažmanom u HNK u Osijeku dodijelili su tri nagrade svojem matičnom kazalištu. Nakon nagrada za predstave Unterstadta 2013. godine i 260 Dana 2015. godine, HNK u Osijeku niže nove uspjehe u svim kategorijama, a za trud i požrtvovni rad nagrađeni su i ove godine.
U nominaciji za najbolje umjetničko ostvarenje i najbolju predstavu u cjelini nagradu je osvojila OPERETA / MJUZIKL ‘Moje pjesme, moji snovi‘ Richarda Rodgersa – Oscara Hammersteina II u režiji Nine Kleflin i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, kao i nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina OPERETA / MJUZIKL – Ženska ili muška uloga: Djeca (Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta i Gretl) iz mjuzikla ‘Moje pjesme, moji snovi’ Richarda Rodgersa – Oscara Hammersteina II u režiji Nine Kleflin i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
HNK u OsijekuZa najbolja umjetnička ostvarenja – DRAMA, nagradu za sporednu žensku ulogu dobila je Radoslava Mrkšić za ulogu Anfise u predstavi ‘Tri sestre’ Antona Pavloviča Čehova u režiji Nikole Zavišića i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
Čestitamo svim dobitnicima na nagradama.

Foto: Press arhiva – HNK u Osijeku