fbpx

Premijerno: Medo Đuro kod zubara

ZKL…

Medo Đuro kod zubara u režiji Petre Mrduljaš

Medo Đuro kod zubaraZagrebačko kazalište lutaka predstavlja novu premijeru – Medo Đuro kod zubara, koja će se održati u petak 20. rujna 2019. u 19.00 sati. Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 19. rujna 2019. u 18.00 sati.
‘Šubi-dubi-dubi, sad me bole zubi, ne pomaže ništa kalodont u tubi…’ Nema sumnje da će i odrasli i djeca na izlasku iz dvorane pjevušiti ovu slavnu pjesmu, za koju je glazbu napisao Nikica Kalogjera, a tekst Miljenko Galić. Ta pjesma bila je nadahnuće za najnoviji projekt ZKL-a. Svako dijete voli jesti slatkiše i piti sokove, ali pranje zuba u početku je dosadna obveza. A što ako ne peremo zube? Užas – javlja se bol. Zašto? Odakle rupice u našim zubima? Tko ih je iskopao? I tko nam može pomoći kad se javi bol? U ovoj predstavi, kroz pustolovine simpatičnog medvjedića Đure, s kojim će se djeca lako identificirati, objasnit ćemo kako nastaje karijes, kako treba prati zube da ostanu zdravi i, što je najvažnije – da je zubar pomagač, a ne bauk.
Medo Đuro kod zubara– Medo Đuro kod zubara namijenjen je najmlađoj publici, od druge do šeste godine, i prva je u nizu edukativnih predstava kojima je cilj olakšati djeci usvajanje zdravih životnih navika i pripomoći im u izgradnji dobrih odnosa s vršnjacima. Iz godine u godinu, bavit ćemo se spektrom tema zanimljivim djeci vrtićke dobi, a započinjemo s jednom od prvih higijenskih navika koje svako dijete treba usvojiti, a to je pranje zuba. Predstava je osmišljena u suradnji sa Medo Đuro kod zubaraStomatološkom poliklinikom Zagreb, koja podupire naša nastojanja da djecu podsjetimo kako sama mogu mnogo učiniti za zdravlje svojih zuba i da im olakšamo im prve susrete sa stomatolozima – poručuju iz ZKL-a.
U predstavi Medo Đuro kod zubara glume Marta Bolfan Ugljen kao Medo Đuro, Ana-Marija Percaić kao Lisica i Vila Božica te Borna Galinović kao Zeko, Šašavi Zubar i Pravi Zubar.
Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redateljica Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka Neda Vuković, scenografkinja Ana Sekulić, a skladatelj Nenad Brkić (uz korištenje pjesme Šubi-dubi skladatelja Nikice Kalogjere i tekstopisca Miljena Galića), dok je dizajner rasvjete Dražen Dundović.
Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 21.9.2019. u 11 i 18 sati te u nedjelju 22.9. 2019. u 11 sati.

Foto: Press – Ines Novković