fbpx

Premijerno: GLLUGL iz Varaždina s predstavom MI

Gostovanje…

Predstavu MI izvode Goran Guksić, Katarina Arbanas, Sara Ipša, Nikša Eldan, Filip Eldan, Vesna Stilinović, Tamara Kučinović

MI– Tek nakon što je završio rođendanski tjedan u kojem je Centar kulture na Peščenici proslavio 64 godine, prepun raznih događanja i čak 6 predstava koje su oduševile publiku, nastavljamo punom parom dalje. Ove nedjelje, 19.svibnja 2019. godine u goste nam dolazi Umjetnička organizacija iz Varaždina GLLUGL s predstavom ‘MI’, a premijera će se održati s početkom u 20.00 sati – poručuju iz kazališta Knap.
Predstava MI nastala je prema istoimenom romanu ruskog pisca Jevgenija Zamjatina, napisanog 1920. godine. Distopijski roman Mi, kao i predstava, pokušava progovoriti o nesumnjivoj strahoti gotovo svakog društveno-političkog sistema koji u odnosu spram čovjeka ruši, kako njegovu individualnost, kreativnost, maštu, tako i mogućnost unutarnjeg doživljaja drugog čovjeka. Upravo u tome leži modernost ovog klasičnog književnog djela koje svevremenski prikazuje odnos između represije i slobode u svom vječnom konfliktu spram pojedinca.
Nemogućnost pojedinca da se izrazi, a samim time i da živi, problem je u svakom sistemu u kojem smo živjeli, sistema u kojem živimo, a sigurno će biti problem i svih budućih sistema.
Predstavu MI je režirala Tamara Kučinović, a izvode ju: Goran Guksić, Katarina Arbanas, Sara Ipša, Nikša Eldan, Filip Eldan, Vesna Stilinović, Tamara Kučinović.
Već prva repriza predstave MI za koju će ulaznice biti u slobodnoj prodaji održat će se 20. svibnja u 20.00 sati.
Ulaznice će se prodavati po cijeni od 50.00 kn, a rezervirati se mogu na tel: 01 2303 122 ili na [email protected]

Foto: Press