fbpx

Ljeto u Dječjem kazalištu Dubrava – Ezop u crticama!

Zagreb…

Ezop u crticamaU ponedjeljak, 26. lipnja 2017. godine s početkom u 10.00 sati na programu u Dječjem kazalištu Dubrava je predstava Ezop u crticama čiju dramatizaciju potpisuje Iva Lehunšek Panić.
Garderoba… jedna glumica… jedan glumac… Ezop… ništa postaje svašta… Hrvoje i Stela… ti i ja… basne… pusa… stari kostimi… dva reflektora… vrijeme… bilo gdje i s bilo čim… igra…
Ezop u crticama predstava je koja koristeći motive Ezopovih najpoznatijih basni, prikazuje slobodu i lakoću kazališne igre. U uvjetima u kojima ništa može postati svašta, otvara se mogućnost nastajanja likova, prostora i svjetova, spontano, bilo gdje i s bilo čim.
U spontanoj dječjoj igri i u vječno živoj dječjoj mašti ne postoje granice imaginacije. Putovati kroz vrijeme i živjeti u zamišljenom svijetu, prepunom uzbuđenja možemo upravo kroz igru, tu dragocjenu stvaralačku snagu! Predstava Ezop u crticama vratit će nas na kratko u daleko Ezopovo vrijeme, vrijeme u kojem kako i sam Ezop kaže: Mnoge r’ječi to si štedi, Samo djelo mnogo vrijedi!

Ezop u crticama – igrana predstava / 6+
trajanje / 35 minuta
režija / Sandra Banić Naumovski i Iva Lehunšek Panić
dramatizacija / Iva Lehunšek Panić
scenski pokret / Sandra Banić Naumovski
dizajn rasvjete/ Dominik Lenac
oblikovanje plakata i letka/ Svebor Vidmar
Igraju:
Stela Švob i Hrvoje Horvat
majstor rasvjete / Dominik Lenac

Foto: Press