fbpx

Susret dalmatinskih klapa u Skradinu

Skradin…

Susret dalmatinskih klapa – 40 godina

Susret dalmatinskih klapaBliži nam tradicionalno Skradinsko ljeto i nastupi naših klapa! U skladu s time Scardona je objavila album ‘Skradin – Susret dalmatinskih klapa – 40 godina‘!
Povodom 40. obljetnice Scardona je izdala obljetnički album “Skradin – Susret dalmatinskih klapa – 40 godina” koji sadrži puno sjajnih snimaka klapa koje su obilježile proteklih 40. godina postojanja festivala!
Susret dalmatinskih klapa u Skradinu jedna je od najstarijih klapskih manifestacija u Hrvatskoj, a pokrenuta je 1976. godine i jedino se nije održala u ratnim godinama. Uz FDK Omiš najstarija je klapska manifestacija i zahvaljujući “Susretu dalmatinskih klapa” Skradin je bio i ostao jedan od važnih centara izvornog klapskog pjevanja. Grad Skradin i Turistička zajednica grada Skradina organiziraju tradicionalno Skradinsko kulturno ljeto, program koji sadrži niz koncerata, predstava i zabavnih sadržaja za gledatelje.
U sklopu tog programa nalazi se 40. Susret dalmatinskih klapa u Skradinu koji se održava tradicionalno prvu subotu u kolovozu, a ove godine spada na 03.08. Revijalna večer povodom 40 godina postojanja održat će se u nedjelju 04. kolovoza 2019. godine.
40. Susret dalmatinskih klapa u Skradinu okuplja klapske pjevače iz različitih dijelova Hrvatske, što potvrđuje čak 9 klapa prvu večer i 3 klape koje će gostovati drugu večer.
Prvu večer nastupat će klapa Sv. Juraj HRM, Vokalisti Salone, Filip Dević, Bunari, Sebenico, Krunik, Skradinke, Skradinski buk i Garofuli. Drugu revijalnu večer nastupat će: Klapa Cambi Split, Oršulice i Skradinski buk.
Obje večeri Susret dalmatinskih klapa u Skradinu, program počinje u 21.00 sati na trgu Male Gospe.

Foto: Press