fbpx

Slatka Korčula: Jelena Rozga razveselila se slasticama!

Zagreb..

Predstavljena knjiga Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona Franice Tasovac

Jelena RozgaU zagrebačkoj galeriji Velvet sinoć je sve bilo u znaku slastica i slatkih recepata korčulanskih nona. Održano je predstavljanje knjige Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona, autorice Franice Tasovac koja je na 72 stranice, opisala 31 izvorni recept, starih korčulanskih kolača. Korčulanske slastice imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je autorice da kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježiti Jelena Rozgasjećanja na slatke delicije stare Korčule.
Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača,oraha, bosiljka,limuna, domaćem korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji. Od osoba iz javnog i društvenog života Zagreba, korčulanskim slasticama između ostalog razveselili su se Jelena Rozga, Anamarija Brkić, Loredana Bahorić, Vito Padovan i brojni drugi uživajući u odlično osmišljenim receptima i jedinstvenim okusima koje su imali priliku okusiti prvi put u životu.
Knjiga Slatka Korčula svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba  otoka i prilika da i mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena s kvalitetnim fotografijama prevedena je i engleski jezik dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac. Autorica je kroz ovu knjigu ne samo oživjela stare recepte nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.

Foto: Press